Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ: Φωτιά σε τρένο με XHMIKA - Εκκενώνονται σπίτια


 Συναγερμός σήμανε στις τοπικές αρχές της πόλης Ρέιμοντ (Raymond) στη Μινεσότα των ΗΠΑ όταν ένα τρένο με 22 βαγόνια που μετέφερε εύφλεκτα χημικά (ανάμεικτη αιθανόλη) εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά στην μία τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στο σημείο του ατυχήματος, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, μέσα στη νύχτα.

Το τρένο μετέφερε μικτό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων αιθανόλης και σιροπιού καλαμποκιού, είπε στο CNN η Λένα Κεντ, γενική διευθύντρια δημοσίων υποθέσεων της BNSF Railway.

Δεν υπάρχουν αναφερθέντες τραυματισμοί και το προσωπικό του σιδηροδρόμου έχει σπεύσει στο σημείο, είπε η Κεντ. Τα σπίτια σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον εκτροχιασμένο τρένο εκκενώθηκαν, ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Η κύρια γραμμή είναι μπλοκαρισμένη και ο εκτιμώμενος χρόνος για την επαναλειτουργία της γραμμής δεν είναι γνωστός. Τα αίτια του εκτροχιασμού διερευνώνται. Το Τμήμα Μεταφορών της Μινεσότα έκλεισε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο λόγω του εκτροχιασμού και της πυρκαγιάς στο τρένο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική. Το Ρέιμοντ, όπου εκτροχιάστηκε το τρένο, βρίσκεται περίπου δύο ώρες δυτικά της Μινεάπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις