Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Χριστίνα Ωνάση: Στην Ελλάδα ο τρίτος σύζυγος της Σεργκέι Καούζοφ για το μνημόσυνο


 Αθανασία Αγγελοπούλου

Η τετραμελής συντροφιά που απολάμβανε το γεύμα της την Τετάρτη του Πάσχα σε εστιατόριο της Κηφισιάς έκρυβε μια ιστορία αγάπης -ίσως τη μοναδική- που έζησε η Χριστίνα Ωνάση πριν πέσει ξαφνικά η αυλαία της σύντομης ζωής της στο Μπουένος Αϊρες. Ανάμεσα στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, και τον επιχειρηματία Αντώνη Βουράκη καθόταν ο ένας από τους τέσσερις συζύγους της αδικοχαμένης κόρης του Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, ο Σεργκέι Καούζοφ.

Aπό αριστερά ο Αντώνης Βουράκης, ο Σεργκέι Καούζοφ και ο Σπύρος Καρνέσης με τη σύζυγό του σε εστιατόριο της Κηφισιάς.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, που φέρνει στο φως το μοναδικό ενσταντανέ από αυτήν τη συνάντηση, ο Καούζοφ, ο οποίος ήταν ο τρίτος σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, ήρθε και φέτος στην Ελλάδα για ένα τρισάγιο στη μνήμη της παλιάς του αγαπημένης. Οπως είπε, μάλιστα, στη συντροφιά του, το ίδιο κάνει κάθε χρόνο από το 1988, που η Χριστίνα έφυγε από τη ζωή, παρότι ο γάμος τους δεν είχε κρατήσει παρά λίγους μήνες.

Η συνάντηση

Η κόρη του Ωνάση ήταν 28 ετών όταν ο τότε Σοβιετικός αξιωματούχος που χειριζόταν τα θέματα ενέργειας τη συνάντησε στο Παρίσι προκειμένου να την πείσει να διαθέσει κάποια από τα τάνκερ της για τις ενεργειακές ανάγκες του σοβιετικού καθεστώτος. Η Χριστίνα Ωνάση συμφώνησε και γρήγορα τις επαγγελματικές συζητήσεις διαδέχθηκε το φλερτ, που εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα ανάμεσα στην κόρη του δαιμόνιου Ελληνα επιχειρηματία και του Σεργκέι Καούζοφ, ο οποίος είχε χάσει τη μισή του όραση και το ένα του μάτι ήταν από τότε γυάλινο.
Στιγμιότυπο από τον γάμο του Σεργκέι Καούζοφ και της Χριστίνας Ωνάση (η φωτογραφία από τον λογαριασμό της Ελενας Λυμπέρη στο Instagram).

Η πάμπλουτη κληρονόμος ακολούθησε τον αγαπημένο της στη Μόσχα, όπου και παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1978. Τυπικά ο γάμος τους διήρκεσε μέχρι το 1980, στην ουσία όμως το ζευγάρι έζησε μαζί περίπου οκτώ μήνες, καθώς η Χριστίνα Ωνάση μετά τον πρώτο χειμώνα στη Ρωσία συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ζήσει εκεί. Οι άνθρωποι που τη γνώριζαν έχουν πει ότι ο Καούζοφ ίσως να ήταν ο μόνος άντρας που αγάπησε πραγματικά και, απ’ ό,τι φαίνεται, τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Μετά τον χωρισμό τους ο Ρώσος αξιωματούχος αγόρασε οικόπεδο στο Περιγιάλι της Λευκάδας και έχτισε μια υπερπολυτελή βίλα μόνο και μόνο για να βλέπει τον Σκορπιό, όπως λένε οι ντόπιοι. Μετά τον θάνατο της πρώην συζύγου του πούλησε το ακίνητο, που χρησιμοποιείται σήμερα ως τουριστικό κατάλυμα.

Χριστίνα Ωνάση και Σεργκέι Καούζοφ την εποχή που ο έρωτάς τους ήταν στο απόγειό του.

Σε φιλικό σπίτι

Παρότι έχουν περάσει 44 χρόνια από τον χωρισμό του ζευγαριού και 35 χρόνια από τον θάνατο της Χριστίνας, ο Καούζοφ συνεχίζει να επισκέπτεται την Ελλάδα σε ένα ιδιότυπο τάμα για την άλλοτε αγαπημένη του. Πλέον ζει μεταξύ Ελβετίας και Μαρόκου, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, σε φιλικό σπίτι μιας γυναίκας που στο παρελθόν φρόντιζε την Αθηνά Ωνάση. Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζεται με τον Σπύρο Καρνέση και σε αυτήν την επίσκεψή του, όπως και σε πολλές άλλες κατά το παρελθόν, συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν τα νέα τους.

Από τον γάμο του Σεργκέι Καούζοφ με τη Χριστίνα Ωνάση υπάρχει μια φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί στον λογαριασμό της Ελενας Λυμπέρη στο Instagram και δείχνει την 28χρονη τότε Χριστίνα με ένα λευκό στεφάνι στα μαλλιά και μαργαριτάρια στον λαιμό να χαμογελά ευτυχισμένη. Στα 20 της χρόνια η Χριστίνα είχε παντρευτεί για πρώτη φορά τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Αμερικανό κτηματομεσίτη Μπόλκερ, ενώ ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Ανδρεάδης. Ο τρίτος γάμος της ήταν με τον Σεργκέι Καούζοφ και ο τέταρτος και τελευταίος με τον Τιερί Ρουσέλ, με τον οποίο απέκτησε τη μοναχοκόρη της, Αθηνά Ωνάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις