Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ο Πριγκόζιν προειδοποιεί το Κρεμλίνο: «Όλα μπορούν να τελειώσουν στην Ρωσία όπως το 1917 – Θα έχουμε εξέγερση» «Η Ρωσία έχει ανάγκη από στρατιωτικό νόμο, νέα κύματα επιστράτευσης»


 Για αποτυχία της εισβολής στην Ουκρανία κάνει λόγο ο ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής  εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος προσθέτει πως όλα στην Ρωσία μπορεί να τελειώσουν όπως το 1917 με την Οκτωβριανή Επανάσταση, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ακόμη και στρατιωτικής εξέγερσης!

Όπως ανέφερε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δεν είχε καν εκείνα τα αποτελέσματα στα οποία προσέβλεπε η Μόσχα και για τα οποία μιλούσε στην αρχή ο Πούτιν, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο και ο στρατός της ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου.

Στην διάρκειας 77 λεπτών συνέντευξη του στον Ρώσο σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων Κονσταντίν Ντολγκόφ, ο Πριγκόζιν μεταξύ των άλλων δεν αναφέρει τον Πούτιν, αλλά επιτίθεται ως συνήθως στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και σε όλη την υπόλοιπη ρωσική ελίτ.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε στη συνέντευξη:

«Φτάσαμε με θρασύτητα, στην Ουκρανία, περάσαμε με τις μπότες μας όλο το έδαφός της ψάχνοντας ναζί. Όσο ψάχναμε τους ναζί, κάναμε τρομερά πράγματα σε όλους σε όσους μπορούσαμε, μετά φτάσαμε στο Κίεβο, μετά όπως λέω στα ρώσικα χεστήκαμε και φύγαμε,

Στη συνέχεια φτάσαμε στην Χερσώνα. Χεστήκαμε, φύγαμε. Μετά από αυτό ή πριν από αυτό; Ήδη μπερδεύονται οι χρόνοι, Ιζιούμ, Κράσνι Λιμάν. Και κατά κάποιο τρόπο κάτι δεν πάει καλά».

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έγινε για την αποναζιστικοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση. Κατ αυτόν τον τρόπο, η παναζιστικοποίηση της Ουκρανίας για την οποία μιλούσαμε, κάναμε την Ουκρανία έθνος, το οποίο έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο… η Ουκρανία έγινε χώρα την οποία γνωρίζουν τώρα παντού. Αυτά όσον αφορά στην αποναζιστικοποίηση. Τώρα ό,τι αφορά στην αποστρατιωτικοποίηση…»

«Εάν αυτοί οι Ουκρανοί είχαν στην αρχή της ειδικής επιχείρησης 500 συμβατικά άρματα μάχης, τώρα έχουν 5.000. Αν στην αρχή ήξεραν να πολεμούν 20.000 άνθρωποι , τώρα ξέρουν 400.000. Με πιο τρόπο λοιπόν την αποστρατιωτικοποιήσαμε; Αποδεικνύεται ότι έγινε το αντίθετο, ο διάολος ξέρει πως την στρατιωτικοποιήσαμε…»

«Νομίζω ότι οι Ουκρανοί σήμερα, είναι ένα από τους ισχυρότερους στρατούς. Έχουν υψηλό επίπεδο οργάνωσης, υψηλό επίπεδο προετοιμασίας, υψηλό επίπεδο κατασκοπείας, διαθέτουν διαφορετικών ειδών εξοπλισμούς και πολύ περισσότερους, χειρίζονται οποιαδήποτε συστήματα , σοβιετικά , νατοϊκά , ότι νάναι , με την ίδια επιτυχία.»

Ο Πριγκόζιν στην συνέντευξη του επισημαίνει ότι στην ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας έπαιξαν ρόλο οι γεμάτες λάθη ενέργειες της Ρωσίας.

Ο ιδρυτής της Wagner και επιχειρηματίας, εκτιμά ότι «όλα μπορούν να τελειώσουν όπως το 1917 ( με εμφύλιο και επανάσταση)  και μπορεί να εξεγερθούν αρχικά οι Ρώσοι στρατιώτες και μετά οι οικείοι τους».

«Υπάρχουν τώρα δεκάδες χιλιάδες συγγενείς σκοτωμένων στρατιωτών, για να γίνει κάτι τέτοιο», είπε.

«Υπάρχουν τώρα δεκάδες χιλιάδες συγγενείς σκοτωμένων στρατιωτών. Θα υπάρξουν πιθανότατα εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτό δεν μπορούμε να το κρύψουμε», είπε καλώντας τους ρώσους στρατηγούς να στείλουν τα παιδιά τους στο μέτωπο.

Κατά την άποψη του Πιργκόζιν, η Ρωσία έχει ανάγκη από στρατιωτικό νόμο, νέα κύματα επιστράτευσης και να ζήσει για ορισμένα χρόνια «όπως η Βόρεια Κορέα».

Σχολιάζοντας την συμμετοχή της Wagner στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας , ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι από την αρχή της επέμβασης στην Ουκρανία  σκοτώθηκαν 20.000 μισθοφόροι της Wagner, οι μισοί από τους οποίους ήσαν κρατούμενοι φυλακών. Συνολικά στις γραμμές της Wagner σύμφωνα με τον ίδιο εντάχθηκαν 50.000 άνθρωποι.

Την συνέντευξη από τον Πριγκόζιν πήρε ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, πρώην ακτιβιστής και πολιτικός αναλυτής από το Χάρκιβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις