Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Βόλος: Νεκρός ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό – Τον αναζητούσαν επί 3 ημέρες


 Θλίψη για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Βόλου, Χρήστο Τρικαλινό, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός. Τον αναζητούσαν τρεις ημέρες οι συγγενείς του χωρίς αποτέλεσμα, οπότε παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν νεκρό.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε μόνος, τη Δευτέρα το βράδυ, επάνω στην καρέκλα του γραφείου του από ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας,  γεννήθηκε το 1946 στον Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Έχει γράψει το βιβλίο “Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική” και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία “Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική” και “Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός”. Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις