Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η πυρηνική «BOMBA του Τσάρου»!!! Η ισχυρότερη που δοκιμάστηκε ποτέ!! Τι άλλο έχουν οι Ρώσοι;;; vid


 Για να είχαν καταφέρει αυτό που θα δείτε το 961, φανταστείτε τι γίνεται τώρα...

Τον Οκτώβριο του 1961 η Σοβιετική Ένωση έριξε την πιο ισχυρή πυρηνική βόμβα που ισοδυναμούσε με 58 μεγατόνους TNT!

Η ζημιά που προέκυψε είχε πάνω από 160 χιλιόμετρα έκταση!!!

Πρόκειται για τον αυτοκράτορα των βομβών: Την «βόμβα του Τσάρου», την ισχυρότερη ατομική βόμβα που φτιάχτηκε ποτέ!!!

Η Tsar Bomba ισοδυναμούσε με 58 μεγατόνους TNT και ήταν μια εναέρια βόμβα υδρογόνου γνωστή ως θερμοπυρηνικό όπλο! Η βόμβα είχε μήκος οκτώ μέτρα είχε διάμετρο σχεδόν 2,6 μέτρα και βάρος πάνω από 27 τόνους, το βάρος πέντε ελεφάντων!!!

Η Tsar Bomba δοκιμάστηκε πέφτοντας πάνω στο έρημο νησί Novea zemlya! Ήταν εξοπλισμένη με ένα ειδικό αλεξίπτωτο που θα επιβράδυνε την πτώση του επιτρέποντας στο αεροπλάνο να πετάξει σε ασφαλή απόσταση από τους βαρομετρικούς αισθητήρες έκρηξης, ώστε η  βόμβα να εκραγεί τέσσερα χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος!

Ο βαρομετρικός αισθητήρας ανιχνεύει το τελικό υψόμετρο, 32 Πυροκροτητές σύρματος γέφυρας απελευθερώνουν έναν ηλεκτρικό σπινθήρα για να πυροδοτήσουν την χημική βόμβα! Η έκρηξη χημικής βόμβας προκαλεί συμπίεση μέσα στο πλουτώνιο και απελευθερώνει εκρήξεις νετρονίων! Το νετρόνιο χωρίζεται στα δύο και απελευθερώνει ενέργεια, παράγοντας δύο ή τρία επιπλέον νετρόνια! Καθένα από αυτά συνεχίζει να αντιδρά ή να χωρίζει άλλα άτομα πλουτωνίου, διατηρώντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση που παράγει υψηλό επίπεδο θερμότητας υψηλότερο ακόμη και από αυτό στο κέντρο του ήλιου μας, 100 εκατομμύρια βαθμούς  Κελσίου!!! Το κέντρο του ήλιου είναι 15 εκατομμύρια βαθμοί Κελσίου!

Η εν λόγω θερμοκρασία οδηγεί σε ατομική έκρηξη που διαλύει τα πάντα!!!

Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν μόνο σε 600 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου!

Η βόμβα του Τσάρου εξαπέλυσε απίστευτη ενέργεια ΤΗ τάξης των 57 μεγατόνων ή 57 εκατομμυρίων τόνων TNT (δυναμίτιδας). Αυτό σημαίνει ότι ήταν 1.500 φορές μεγαλύτερη από τις βόμβες που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και 10 φορές πιο ισχυρή από όλα τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αισθητήρες κατέγραψαν το κύμα έκρηξης της βόμβας να κάνει το γύρο της Γης, όχι μια φορά, όχι δυο, αλλά τρεις. 

Πώς να είναι άραγε τα σημερινά όπλα που δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα οι Ρώσοι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις