Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Εγκρίθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ το τσιπάκι που θα μπαίνει στον Eγκέφαλο! «Συγχαρητήρια» μοίρασε ο Ελον Μασκ


 Τι ακριβώς ισχύει! Σε ποιούς θα προασφερθεί...

Η Neuralink, η εταιρία νευροτεχνολογίας που συνίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk,

 έλαβε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΤΣΙΠ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ με την συμμετοχή ανθρώπων.

Ως γνωστόν η εταιρία προωθεί ένα εμφύτευμα για τον εγκέφαλο με την ονομασία Link!

Επισήμως, το εν λόγω εμφύτευμα στοχεύει να βοηθήσει ασθενείς με σοβαρή παράλυση να ανακτήσουν την ικανότητα να επικοινωνούν και να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Υπάρχουν όμως επικριτές, οι οποίοι, πέραν των αυτονόητων ωφελειών οδηγεί στον καταναγκασμό, τον έλεγχο και την πρόσβαση της τεχνητής νοημοσύνης στις σκέψεις των ανθρώπων άπαξ και προσφερθεί μαζικά.

Η συσκευή αποτελείται από ένα τσιπ μεγέθους όσο ένα κέρμα που εισάγεται στο κρανίο και από μερικά λεπτά καλώδια που διασυνδέονται με τον εγκέφαλο, ωστόσο επειδή η τεχνολογία προχωρά η μελλοντική μορφή του θα είναι ακόμα πιο εξελιγμένη!!!

Σύμφωνα με την Neuralink το Link μπορεί να καταγράφει και να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, εντούτοις για να εμφυτευτεί χρειάζεται ένα επεμβατικό χειρουργείο! Αυτό γιατί τα καλώδια εισάγονται απευθείας στον εγκεφαλικό ιστό, όπου ανιχνεύουν τα νευρικά σήματα.

Επομένως, η έγκριση του FDA χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ μεγάλο ορόσημο, με την εταιρία να την περιγράφει ως το “πρώτο βήμα” για μια τεχνολογία «που μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο».

Η εταιρία όμως οραματίζεται ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση των ικανοτήτων των υγιών ατόμων στο μέλλον, όπως για παράδειγμα την άμεση επικοινωνία με ψηφιακά συστήματα, όπως βλέπαμε κάποτε επιστημονικής φαντασία ταινίες. Σύμφωνα με όσα έχει αναλύσει στην πρόσφατη τριλογία του ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, θα επιδιωχθεί ο άνθρωπος να δικτυωθεί με ένα τεράστιο σύστημα παγκόσμιας διαδικτυακής κυβέρνησης, όπου τίποτα δεν θα μένει κρυφό! Ενδεχομένη άρνηση ενδεχομένως επιφέρει την απομόνωση του «αρνητή», καθώς τα πάντα θα πραγματοποιούνται ψηφιακά! Στην Γερμανία έγινε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση…

Η Neuralink ιδρύθηκε το 2016 από τον Musk και μια ομάδα νευροεπιστημόνων και μηχανικών, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρία έχει προηγουμένως δοκιμάσει την τεχνολογία της σε πιθήκους!

Ο Έλον Μασκ έδωσε συγχαρητήρια για την έγκριση που πήρε το τσιπάκι εγκεφάλου!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις