Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Προέχουν τα Mπάνια του λαού!! Κίνηση-σταθμός Ερντογάν στο Αιγαίο…


 Στη θάλασσα της Ειρήνης...

Να συνεχίσει να δίνει…διαπιστευτήρια εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αθήνα επιχειρεί το καθεστώς Ερντογάν, παρά την εμφανή παντοδυναμία του για τα επόμενα 5 χρόνια.

Και αυτό επηρρεάζει πρωτίστως το Αιγαίο.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ακύρωσαν την προγραμματισμένη για φέτος μεγάλης κλίμακας άσκηση αεροναυτικής συνεργασίας στο Αιγαίο «Θαλασσόλυκος».

Στη θέση της θα διεξαχθούν μικρής κλίμακας τακτικές εκπαιδεύσεις, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ειδικότερα μεταδίδει το CNN Turk:

«Έγινε ένα ακόμη σημαντικό αμοιβαίο βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει μια μικρής κλίμακας εκπαίδευση στη θέση της στρατιωτικής άσκησης “Καταιγίς” που πραγματοποιεί κάθε χρόνο και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τακτική εκπαίδευση αντί της άσκησης “Θαλασσόλυκος”».

Αυτή η εξέλιξη βεβαίως έρχεται τη στιγμή που αρχίζει για τα καλά το θέρος και τα…«μπάνια του λαού».

Εξάλλου θυμίζουμε και το άτυπο Ελληνοτουρκικό μνημόνιο που βρίσκεται σε ισχύ και στο οποίο οι δύο χώρες αποφεύγουν στο διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οποιεσδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στο γεμάτο τουρίστες Αιγαίο.


(φωτο:intime)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις