Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

N.Μεντβέντεφ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει δεκαετίες – Αν τους δοθούν πυρηνικά όπλα θα χτυπήσουμε πρώτοι» - «Ειρήνη θα έχουμε μόνο όταν καταστραφεί η ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου»


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες,

με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες και πρόσθεσε πως «αν δοθούν στους Ουκρανούς πυρηνικά όπλα τότε θα χτυπήσουμε πρώτοι».

«Η Δύση αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει σε προληπτικό πυρηνικό χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν ορισμένοι μη αναστρέψιμοι κανόνες πολέμου. Εάν πρόκειται για παραδόσεις πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα προληπτικό χτύπημα. Η Δύση εξακολουθεί να αδυνατεί να το κατανοήσει αυτό. Θα γίνει, υπό ορισμένες συνθήκες».

Σχολιάζοντας τη διευρυνόμενη λίστα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που στέλνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση του Κιέβου «να λάβει πολεμικά αεροπλάνα» και «ίσως ακόμη και πυρηνικά όπλα».

Για να επαναλάβει: «Αλλά αυτό θα σημαίνει ότι ένας πύραυλος με πυρηνική κεφαλή θα πάει πετώντας προς αυτούς».

Ο Ν.Μεντβέντεφ, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ.

«Αυτή η σύγκρουση θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, πιθανότατα δεκαετίες», είπε ο Ν.Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το RIA. «Όσο υπάρχει τέτοια κυβέρνηση εκεί, θα έχουμε (…) τρία χρόνια εκεχειρία, δυο χρόνια πολέμου και πάλι από την αρχή»,.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Ουκρανία δεν έχει κανέναν μέλλον στην σημερινή της μορφή. Είναι αναγκαίο να καταστραφεί η ουσία και η φύση της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου».

Ο Ν.Μεντβέντεφ επί της ουσίας αποκάλυψε πως δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη όσο η Ουκρανία θα έχει τον ίδιο κυβερνητικό προσανατολισμό.

Αυτό σημαίνει πως οι Ρώσοι δεν θα περιοριστούν μόνο στο 20% των εδαφών που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους (μαζί με την Κριμαία).

Ο βασικός τους στόχος είναι όλες οι περιοχές με έντονο ρωσόφωνο στοιχείο και εν συνεχεία η υπόλοιπη Ουκρανία να είναι μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη Μεντβέντεφ στο Βιετνάμ δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική.

Η Ρωσία θέλει το Βιετνάμ να ενταχθεί στο μπλοκ που δημιουργεί μαζί με την Κίνα ως αντίπαλο δέος έναντι της Δύσης.

Αντίθετα με ότι θέλουν να πιστεύουν οι δυτικοί αναλυτές, το Βιετνάμ δεν επιθυμεί να βρεθεί στο άρμα της Δύσης για πολύ απλούς και ξεκάθαρους λόγους:

Πρώτον, η γεωπολιτική του παρουσία έγκειται στο χώρο της Ευρασίας.

Δεύτερον, οι Βιετναμέζοι απεχθάνονται Αμερικανούς και Δυτικούς. Δεν ξεχνούν τον δεκαετή πόλεμο του Βιετνάμ και δεν έχουν καμιά συμπάθεια απέναντι στην Δύση.

Τρίτον, έχουν προστριβές με τους κινέζους, με τους οποίους είχαν πολεμήσει το 1979, αλλά και το Πεκίνο και η Μόσχα θέλουν οι οποίες ανωμαλίες να διευθετηθούν.

Τέταρτον, το Βιετνάμ θα αυτοκαταδικαζόταν εάν επέλεγε το δυτικό στρατόπεδο και απέμενε μόνο του σε έναν τεράστιο, αχανή, ευρασιατικό χώρο. Απλώς και μόνο για λόγους επιβίωσης δεν θα επέλεγε κάτι τέτοιο.

Πέμπτον, στην Δύση κάνουν πως ξεχνούν ότι το Βιετνάμ κυβερνάται από μία κομμουνιστική κυβέρνηση η οποία φυσικά δεν προκύπτει ποτέ από δυτικού τύπου εκλογές.

Στο Ανόι, ξέρουν πως ο τρόπος διακυβέρνησης τους βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μπάιντεν η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί σε «επίσημο προστάτη της Δημοκρατίας» σε όλο τον πλανήτη.

Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν, πως πάντοτε επί της ουσίας, η οποιαδήποτε σχέση φιλίας με τους Αμερικανούς της κυβέρνησης Μπάιντεν, θα είναι μία πρόσκαιρη λυκοφιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις