Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Άγκυρα: Να φύγουμε από NATO – Οι Ρώσοι δεν μπορούν να εισβάλλουν στην Τουρκία

 


«Ψηλά τον αμανέ» εξακολουθούν να έχουν στρατιωτικοί κύκλοι στην Τουρκία!

Ο απόστρατος ναύαρχος Cem Gürdeniz δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες απειλές για την Τουρκία προέρχονται από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και είπε:

«Στις μέρες που διεξάγεται ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι ΗΠΑ πηγαίνουν σε μια μεγάλη αναμέτρηση στον Ειρηνικό, η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ!».

Μιλώντας στο TELE1, ο «πατέρας» του αφηγήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», Cem Gürdeniz, μίλησε για την ιστορία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του.

Στάθηκε στο υποθετικό σενάριο του εάν η Τουρκία θα μπορούσε να φύγει από το ΝΑΤΟ ή όχι.

Θεωρώντας ότι η Τουρκία «δεν κινδυνεύει από έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο», αναφέρθηκε στη βορειοατλαντική συμμαχία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία λέγοντας:

«Η Δύση αποτελεί μεγάλη απειλή για την Τουρκία. Το ΝΑΤΟ μπορεί ακόμη και να παρέχει στέγη για ορισμένο χρονικό διάστημα στους στρατιώτες της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO –γκιουλενιστές- που εργάζονται στο ΝΑΤΟ στο εξωτερικό και των οποίων οι σχέσεις με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διακοπεί.

Είναι προσωπική μου άποψη ότι η σημερινή γεωγραφική ισχύς της Τουρκίας και οι συνθήκες που επιβάλλονται από την παγκόσμια συγκυρία επιτρέπουν στην Τουρκία να εφαρμόσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας μεταξύ του Ατλαντικού και της Ασίας. Γιατί το λέω αυτό:

Πρώτον: η Ρωσία δεν μπορεί να εισβάλει στην Τουρκία. Για να εισβάλει η Ρωσία στην Τουρκία, πρέπει να εισβάλει στη Γεωργία. Είναι αδύνατο έτσι κι αλλιώς να εισβάλει στην Τουρκία με αμφίβια δύναμη».

Δεύτερον: Το Ιράν δεν μπορεί να εισβάλει ούτε στην Τουρκία. Τρίτο: Η μεγαλύτερη απειλή ασφαλείας για την Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι η ίδρυση ενός Κουρδιστάν με έξοδο στη θάλασσα στα νοτιοανατολικά μας. Η μεγαλύτερη απειλή για αυτό προέρχεται από τα μέλη του ΝΑΤΟ ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

Επίσης η θέση ότι άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα πολεμήσουν την Τουρκία για να προστατεύσουν την Ελλάδα είναι επίσης ακατανόητη. Δεν νομίζω ότι θα θυσίαζαν τους δικούς τους στρατιώτες για να προστατεύσουν ένα κράτος που δήλωσε 12 μίλια στο Αιγαίο και έπνιξε τον λαιμό της Τουρκίας. Μια τέτοια κατάσταση διευρύνει και ανακουφίζει τους ελιγμούς και την επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ, που έχουν μπει στον αγώνα για τον Ειρηνικό, δεν μπορούν ούτε να διαθέσουν ενέργεια ούτε να διαθέσουν πλοία σε μια τέτοια σύγκρουση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις