Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Οι Pώσοι ανακοίνωσαν ότι Bύθισαν το τελευταίο πολεμικό πλοίο των Ουκρανών στην Οδησσό


 Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, το αποβατικό πλοίο «Γιούρι Ολεφιρένκο», το οποίο, σύμφωνα με τη Μόσχα, είναι το «τελευταίο» ουκρανικό πολεμικό πλοίο που επιχειρούσε ακόμη.

«Στις 29 (Μαΐου), έπειτα από πλήγμα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων με υψηλής ακρίβειας όπλα στην περιοχή φόρτωσης πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Οδησσού, καταστράφηκε το τελευταίο πολεμικό πλοίο του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, το ‘Γιούρι Ολεφιρένκο’», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το AFP δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή. Προς το παρόν το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει την ανακοίνωση.

Το «Γιούρι Ολεφιρένκο» είναι ένα αποβατικό πλοίο, το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν «Κιροβογκράντ». Μετονομάστηκε το 2016 προς τιμή του Ουκρανού αξιωματικού που σκοτώθηκε το 2015 κοντά στη Μαριούπολη.

Τον Ιούνιο του 2022 ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρασημοφόρησε το πλήρωμα του πλοίου για «τον ηρωισμό» του στην άμυνα της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις