Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΔΗΛΩΝΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ 120Α. Συνελήφθη 61χρονος για την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά – Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο σπίτι του

 


Για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών συνελήφθη ένας 61χρονος στον Ωρωπό, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και ως ο δράστης τοποθέτησης δύο αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στις 13 Ιουλίου σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 61χρονος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν τοποθετηθεί δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ίδια μέρα είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής αλλά δεν εξερράγη. Επίσης, ο συλληφθείς είχε «χτυπήσει» το ειρηνοδικείο Κρωπίας με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον περασμένο Μάρτιο.

61χρονος τεκτονική στοα
Αυτός είναι ο 61χρονος που συνελήφθη

Στην κατοχή του έχει βρεθεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών (μεταξύ αυτών TNT και ANFO), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να επικαλείται το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Ο 61χρονος είχε στήσει ουσιαστικά εργαστήριο παρασκευής βομβών, με τις έρευνες των Αρχών να επεκτείνονται και εκτός Ωρωπού, σε άλλα σπίτια στην Αττική.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε στη Τεκτονική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμελή στην Αθήνα. Ο δράστης είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις