Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Bίντεο: Νυχτερινή επίθεση Ρώσων Spetsnaz κατά ουκρανικών μονάδων στα νησιά του Δνείπερου στην Xερσώνα Pωσικά drone καμικάζι καταστρέφουν ουκρανικές λέμβους στην γέφυρα Αντονόφσκι


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Βίντεο με την σημερινή νυχτερινή επίθεση Ρώσων Spetsnaz κατά ουκρανικών μονάδων στα μικρά νησιά του Δνείπερου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Οι μάχες κατά μήκος του ποταμού σε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας είναι συνεχείς και σε πάρα πολλά σημεία.

Οι Ουκρανοί αναζητούν τρόπο να δημιουργήσουν νέα προγεφυρώματα στη νότια όχθη του ποταμού μετά την αποτυχία τους στην γέφυρα Αντονόφσκι.

Στα πλαίσια αυτά αξιοποιούν τα μικρά νησάκια του ποταμού Δνείπερου, τα οποία αξιοποιούν ως ενδιάμεσα «βήματα» και έχουν αναπτύξει μεγάλες ομάδες αποτελούμενες από στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Το σκεπτικό του Κιέβου είναι πως το μήκος της νότιας ακτή είναι πολύ μεγάλο και κάποιες μικρές ομάδες ειδικών δυνάμεων μπορούν να εγκατασταθούν σε κάποια σημεία και να δημιουργήσουν στην αρχή άτυπα προγεφυρώματα.

Εν συνεχεία τα προγεφυρώματα αυτά θα ενισχυθούν, θα μεγαλώσουν και σαν «καρκινώματα» θα επεκταθούν ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να μεταφερθεί μία μεγαλύτερη δύναμη ικανή να ξεκινήσει διεισδύσει στην Χερσώνα και να απειλήσει στο τέλος ακόμα και την Κριμαία.

Αυτό επιχειρήθηκε με το προγεφύρωμα της γέφυρας Αντονόφσκι το οποίο τελικά εξαλείφθηκε, αφού πρώτα χτυπήθηκε ακόμα και με πύραυλο Iskander.

Οι Ρώσοι μετά από τη μάχη της γέφυρας αποφάσισαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία και χτυπούν την κούκλα νίκες ομάδες που έχουν εγκατασταθεί στα μικρά νησιά ενώ με drone καμικάζι εντοπίζουν άμεσα μικρές ουκρανικές λέμβους που μεταφέρουν στελέχη των ειδικών δυνάμεων και τις καταστρέφουν, όπως δείχνει σχετικό βίντεο.

Στο βίντεο, ουκρανική λέμβος επιχειρεί να προσεγγίσει την άλλη πλευρά της γέφυρας Αντονόφσκι και καταστρέφεται από ρωσικό μη επανδρωμένο Lancet.


Κατά την διάρκεια της ημέρας υπάρχει ανταλλαγή βολών Πυροβολικού και από τις δύο όχθες καθώς ο ένας προσπαθεί να καταστρέψει τις θέσεις του άλλου.

Μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχκόβκα, καταστράφηκαν από τις πλημμύρες σημαντικές ρωσικές αμυντικές θέσεις και οι Ρώσοι έχουνε μία ανησυχία για το μέτωπο της Χερσώνας τουλάχιστον μέχρι να δημιουργήσουν νέες αμυντικές γραμμές, κάτι το οποίο ήδη κάνουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις