Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Φωτιά στη Νάξο: Εvισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Ρίψεις νερού από έξι εναέρια μέσα Μεταβαίνει στο νησί βοήθεια από Αθήνα και Σύρο


 Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει από την Παρασκευή στη Νάξο, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μην ξεφύγει κι απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου το μέτωπο κατευθυνόταν προς το χωριό Κινίδαρος χωρίς, ωστόσο, να απειλούνται κατοικίες.

Λόγω της δυσκολίας της φωτιάς αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, καθώς στους 38 πυροσβέστες και το ένα πεζοπόρο τμήμα με 10 οχήματα που επιχειρούν από την Παρασκευή, προστίθενται σήμερα τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 33 πυροσβέστες που μεταφέρονται με αεροπλάνο, 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα που φτάνουν με πλοίο από τον Πειραιά και μια ομάδα πεζοπόρου με πέντε πυροσβέστες από τη Σύρο.

Παράλληλα ρίψεις νερού έχουν ξεκινήσει από το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ από εδάφους συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Εξαιτίας της φωτιάς που ξεκίνησε μέσα στα όρια του οικισμού της Κεραμωτής στη Νάξο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στα ορεινά του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις