Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Λίγοι τα γνωρίζουν: 5 σημάδια που δείχνουν ότι μια παραλία είναι ακατάλληλη για κολύμπι


 Λίγοι τα γνωρίζουν: 5 σημάδια που δείχνουν ότι μια παραλία είναι ακατάλληλη για κολύμπι

Η ακατάλληλη παραλία μπορεί εύκολα να εντοπιστεί από έναν λουόμενο, αρκεί να αναγνωρίσει τα πέντε σημάδια που υπάρχουν και ν’ αποφύγει το μπάνιο.

Τα κυριότερα σημάδια μία ακατάλληλης παραλίας

Ένα προφανές σημάδι, που δείχνει ότι μια παραλία δεν είναι κατάλληλη για κολύμπι, είναι όταν επιπλέουν σκουπίδια, όπως πλαστικές σακούλες και αλουμινένια κουτάκια, τα οποία διαφοροποιούν τα φυσικά χαρακτηριστικά της και μολύνουν τα καθαρά νερά.

Επίσης, σε μια θάλασσα, μπορεί ένας λουόμενος να παρατηρεί τα ψάρια, καθώς τα περισσότερα φεύγουν όταν τα νερά είναι βρώμικα, ενώ όταν μαζεύει πολλές μέδουσες, σημαίνει ότι υπάρχει οργανική ρύπανση (όπως αστικά απόβλητα), καθώς τους εξασφαλίζει τα συστατικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Καλό είναι να αποφεύγεται το μπάνιο σε ακατάλληλη παραλία

Ένα ακόμη σημάδι της βρώμικης θάλασσας είναι οι φυσαλίδες ή όταν το νερό αφρίζει, που σημαίνει ότι υπάρχει κοντά στην παραλία οικισμός που δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο, αλλά βόθρους. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο η θάλασσα να έχει φυσαλίδες, επειδή από κάπου αναβλύζει γλυκό νερό.

Όταν η θάλασσα μυρίζει άσχημα, σημαίνει ότι δεν είναι καθαρή, αν και μπορεί να ευθύνονται πολλοί μη μολυσματικοί παράγοντες.

Στην περίπτωση, όμως, που μυρίζει άσχημα και συνυπάρχουν και κάποιοι από τους προηγούμενους παράγοντες, τότε καλύτερα να αποφύγεις το μπάνιο εκεί.

Τέλος, τα νερά θεωρούνται επικίνδυνα, όταν η επιφάνειά της θάλασσας ιριδίζει, που σημαίνει ότι είναι γεμάτη απόβλητα βόθρων, πετρέλαιο, πίσσες, λάδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις