Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Bild και CNN καταγράφουν την ουκρανική ήττα στην Zαπορίζια: «Υποτίμησαν τους Ρώσους» (βίντεο) Τα δυτικά Μέσα ανακαλύπτουν τι πραγματικά έχει συμβεί

 


Απώλειες σε άρματα μάχης και ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ που πλέον συγκρίνονται μόνο με αυτές που είχε η Γερμανία στην μάχη του Κουρσκ, καταγράφει η Ουκρανία στους οικισμούς Ουροζάιν και Σταρομαγιόσκ που υποτίθεται ότι ελέγχονταν από τις δυνάμεις του Κιέβου μέχρι την στιγμή που δόθηκαν στην δημοσιότητα τα παρακάτω βίντεο.


Η γερμανική Bild γράφει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 31 τεθωρακισμένα στις μάχες για το χωριό Σταρομαγιόσκ και τα 23 εξ αυτών είχαν αντιναρκική προστασία. Τα συντρίμμια του εξοπλισμού παραμένουν στο πεδίο της μάχης, αφού δεν υπάρχει τρόπος εκκένωσης τους»!

Σε 7.000 νεκρούς Ουκρανούς μόνο τους δύο οικισμούς Ουροζάιν και Σταρομαγιόσκ τις τελευταίες 20 ημέρες αναφέρονται οι Γερμανοί.

Στην περιοχή πολέμησαν και καταστράφηκαν ολικά ή εν μέρει μονάδες του 137ου Ξεχωριστού Τάγματος Πεζοναυτών, της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 35ης και 38ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και της 4ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Αρμάτων.

Το CNN σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του περιγράφει την έκταση της ουκρανικής καταστροφής;

«Κατεστραμμένα Bradley και γερασμένα Humvee, κείτονται δίπλα στο ουκρανικό T-72 της σοβιετικής εποχής που κατεβάζει τον πυργίσκο του κι ετοιμάζεται για βολή. Τρία βλήματα σφυρίζουν, το άρμα εντοπίζεται και χάνεται μέσα σε έναν στρόβιλο σκόνης»

Ο Λώτος, διοικητής ίλης ουκρανικών αρμάτων καταθέτει την δική του μαρτυρία: «Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο στο Χάρκοβο . Εδώ ο εχθρός ήταν έτοιμος, δυστυχώς. Όλοι κουβέντιαζαν για μήνες ότι θα μετακομίσουμε εδώ». Και προσθέτει: «Περιμέναμε λιγότερη αντίσταση. Κρατάνε. Έχουν ηγεσία. Δεν το λες συχνά αυτό για τον εχθρό».

Μετά από μήνες πρωτοσέλιδων για την «ρωσική ανικανότητα και αταξία», μαθαίνουν ότι τα καλύτερα στρατεύματα της Μόσχας –οι αλεξιπτωτιστές στο νότιο μέτωπο– δεν έχουν ξεχάσει την εκπαίδευσή τους. «Δεν πρέπει να υπερτιμάς τον εχθρό», λέει ο Βλαντ, Ουκρανός αξιωματικός στο CNN «Αλλά και δεν πρέπει να τον υποτιμάς»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις