Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Μεγάλη ουκρανική επίθεση με Bradley στην Kleshcheevka: Καταστράφηκαν 12 μετά από σφοδρές μάχες – Πολλοί νεκροί Ουκρανικές ομάδες εφόδου μπήκαν στις οχυρώσεις των Ρώσων


 Μια μεγάλη επίθεση με πολλά ΤΟΜΑ Bradley πραγματοποίησαν το Σάββατο (19/8) οι Ουκρανοί στο Kleshcheevka και άμεσα ξέσπασαν σφοδρές μάχες στο χωριό, το οποίο βρίσκεται νότια του Μπακχμούτ. 

Οι Ουκρανοί με την ενεργό υποστήριξη των MLRS και των οβιδοβόλων, εξαπέλυσαν και πάλι επίθεση με κύματα τεθωρακισμένων οχημάτων και ομάδες εφόδου.

Αμερικανικά ΤΟΜΑ (Bradley) και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιτέθηκαν δυτικά της Kleshcheevka, προσπαθώντας να διαπεράσουν τις δασικές ζώνες προς το πλευρό.

Τις ουκρανικές δυνάμεις τις υποστήριξε μια ομάδα τεθωρακισμένων στα BMP Bradley και BMP-1, η οποία επιτέθηκε κατά μήκος της δασικής ζώνης.

Παράλληλα ομάδες εφόδου των Ουκρανών αποβιβάστηκαν και μπήκαν στη μάχη, εισβάλλοντας σε ρωσικές οχυρώσεις. Σημειώθηκαν σφοδρές μάχες, με τα τεθωρακισμένα των Ουκρανών και τους στρατιώτες να δέχονται σφοδρά πυρά από τους Ρώσους.

Οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον τρεις μονάδες αρμάτων. Υπολογίζεται ότι έχασαν 12 Bradley και 2 τανκς. Ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακόμη, ωστόσο υπολογίζεται ότι ξεπερνά τη μια διμοιρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις