Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Mητσοτάκης σε Μόντι: Να πορευτούμε συνοδοιπόροι στα στοιχήματα του αύριο - VIDEO


 Στο ευρύτατο πλαίσιο διεθνούς συμπόρευσης από τον τομέα της οικονομίας και την άμυνας μέχρι τον πολιτισμό και τον τουρισμό, στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απευθυνόμενος στον ομόλογό του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως Ελλάδα και Ινδία μπορούν να πορευθούν ως συνοδοιπόροι απέναντι στα στοιχήματα του αύριο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου μέσα στην επόμενη τετραετία.

Live οι δηλώσεις των δύο ηγετών

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα ο κ. Μόντι έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την κυρία Σακελλαροπούλου και αναφερόμενος στις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε τη λύπη του για όσους έχασαν τη ζωή τους και επεσήμανε πως η «κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμιο θέμα, που μας αφορά όλους».

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΙΝ ΤΙΜΕ / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Αυτή την ώρα ο κ. Μόντι έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, έπειτα από 40 χρόνια που πρωθυπουργός της Ινδίας επισκέπτεται την Ελλάδα και όπως υπογραμμίζει ο κ. Μόντι η επίσκεψή του στην Ελλάδα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολυπαραγοντική σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόκειται για μια επίσκεψη με έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς τον Ινδό πρωθυπουργό συνοδεύουν κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες.

Σημειώνεται πως την οργάνωση της «ατζέντας» έχουν αναλάβει οι κ.κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας και Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Σημαντική πύλη για τις ινδικές επιχειρήσεις η Ελλάδα

«Οι ινδικές επιχειρήσεις αρχίζουν να βλέπουν την Ελλάδα ως μια σημαντική πύλη προς την Ευρώπη», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Times of India» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επισημαίνει ότι «στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας, αυξήσαμε τις εμπορικές μας συναλλαγές σε 1,32 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, που αποτελεί ρεκόρ».

Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω του άρθρου που δημοσιεύεται με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Nαρέντρα Μόντι στη χώρα μας, απευθύνει κάλεσμα στις ινδικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες σε λιμάνια, αεροδρόμια, τεχνολογία, κόμβους logistics, υποδομές, ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές.

«Η Ελλάδα, βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και ως κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι σε ιδανική θέση για να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη».

Το tweet του Ινδού πρωθυπουργού

«Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε tweet που ανάρτησε ο Ινδός πρωθυπουργός αμέσως μετά την προσγείωση του στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις