Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Oι KINEZOI κατασκεύασαν κτίριο δέκα ορόφων μέσα σε 24 ώρες με μία πρωτοποριακή μέθοδο - Η αξιοσημείωτη ταχύτητα αποδίδεται στη χρήση προκατασκευασμένων αρθρωτών μονάδων


 Η κινεζική εταιρεία Broad Group έχει καταπλήξει τον κόσμο κατασκευάζοντας ένα 10όροφο κτίριο κατοικιών σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά στην Τσανγκσά της Κίνας χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή μέθοδο.

Η αξιοσημείωτη ταχύτητα αποδίδεται στη χρήση προκατασκευασμένων αρθρωτών μονάδων, οι οποίες κατασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια συναρμολογούνται επί τόπου «στοιβάζοντάς» τις και «βιδώνοντάς» τις μεταξύ τους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ελάχιστες επιτόπιες εργασίες, κυρίως σύνδεση ρεύματος και νερού. Η μέθοδος δεν είναι μόνο γρήγορη αλλά προσφέρει και ευελιξία, καθώς οι μονάδες μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να μετακινηθούν εάν χρειαστεί.

Η προκατασκευασμένη διάταξη επαινείται για την ανθεκτικότητά της και την αντοχή της στους σεισμούς.

Κάποιος θα πει πως η Κίνα είναι ένα τεράστιο μέγεθος με κολοσσιαίο εργατικό δυναμικό, που σίγουρα ισχύει. Ωστόσο η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον παγκοσμίως, κατεβάζοντας και το κόστος κατασκευής κατοικιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις