Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

«Πόρτα» Άσαντ στον Ερντογάν! «Δεν θα τον συναντήσω με τους Oρους που θέτει»


 Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Tούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν υπό τους όρους του τελευταίου.

«Η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τους όρους του Ερντογάν», δήλωσε ο Άσαντ σε απόσπασμα συνέντευξής του που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.

Η Ρωσία είχε προτείνει από τον Μάϊο να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και την Άγκυρα, οι οποίες έχουν διακοπεί μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου πολέμου, το 2011, στη Συρία.

Η πρόταση αυτή έγινε στη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Συρίας, της πρώτης από το 2011, παρουσία του ρώσου και του ιρανού ομολόγων τους.

«Ένα άριστο αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησής μας θα μπορούσε να είναι μια συμφωνία για να αναθέσουμε σε εμπειρογνώμονες να εκπονήσουν (…) ένα σχέδιο οδικού χάρτη για μια τουρκοσυριακή εξομάλυνση, το οποίο θα παρουσιασθεί στη συνέχεια στους αρχηγούς των κρατών μας», είχε δηλώσει  ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την έναρξη της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις