Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Εurostat: Συνεχίζεται η υπερβάλλουσα θνητότητα – Στην Ελλάδα αγγίζει το 12%! Γιατί συμβαίνει αυτό στις χώρες που εμβολιάστηκαν περισσότερο;

 


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat με βάση τα οποία η υπερβολική θνησιμότητα στην ΕΕ είναι αυξημένη εν σχέσει με την προ πανδημίας Covid-19 εποχή και ένα χρόνο μετά την ολοκληρωτική λήξη των εγκλεισμών και των αναγκαστικών μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και στην Ελλάδα μάλιστα ξεπέρασε το 12% το μήνα Μάιο!

Σημειώνεται ότι τους  τελευταίους μήνες παρουσιάζεται εκ νέου έξαρση των θανάτων νέων ανθρώπων, είτε από ανακοπές καρδιάς, είτε από εγκεφαλικά, ενώ έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και αυτοάνοσες ασθένειες με τάχιστη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Απρίλιο του 2023, η υπερβολική θνησιμότητα στην ΕΕ αυξήθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιο) και διαμορφώθηκε στο +2,7% πάνω από την αρχική τιμή (μέσος αριθμός θανάτων για την ίδια περίοδο το 2016-2019) και κατά τον Μάιο του 2023 έφτασε το +2,9%!

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023, το ποσοστό θνησιμότητας επέστρεψε σε επίπεδα μεγαλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Τον Φεβρουάριο του 2023, δεν υπήρξε υπερβολική θνησιμότητα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας όπου ο δείκτης έπεσε στο -1,5%.

«Όταν κοιτάζουμε κάποιες από τος χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ορισμένες από τις φτωχότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπτωματικά κάποιες από τις χώρες που δεν εμβολίασαν τον πληθυσμό τόσο πολύ, βλέπουμε τη Βουλγαρία με 8,7% λιγότερη θνησιμότητα και τη Ρουμανία με 12% λιγότερη θνησιμότητα. Σε αυτές τις χώρες τα ποσοστά είναι λιγότερα από αυτά που αναμέναμε».

Αντίθετα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η πλεονάζουσα θνησιμότητα κινείται σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα!

Στην Ελλάδα ειδικά ο δείκτης ξεπέρασε το 9% τον Απρίλιο και το 12% τον Μάιο κάτι το οποίο είχε καταγγείλει προεκλογικά και ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις