Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Τους “θερίζουν” Κούρδοι μάχητές σε Συρία και Ιράκ -Πέντε Τούρκοι στρατιώτες και 15 μισθοφόροι νεκροί


 Προειδοποιούν οι Σύριοι: "Νέα οθωμανική αυτοκρατορία ετοιμάζουν οι Τούρκοι"-Οι Τούρκοι σκοτώνουν, καίνε, βιάζουν, μαζί με τους μισθοφόρους τους, καταλαμβάνοντας εθνικό έδαφος σε Συρία-Ιράκ, παραβιάζοντας έτσι μια ολόκληρη λίστα νόμων του διεθνούς ποινικού δικαίου, χωρίς επιπτώσεις από τη Δύση


Ξεκίνησε νέο λουτρό αίματος μεταξύ Τούρκων και Κούρδων σε Συρία και Ιράκ μετά την κατάπαυση του πυρός από την πλευρά του ΡΚΚ λόγω των σεισμών στην Τουρκία πριν αρκετούς μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Κούρδοι μαχητές και Κούρδισσες δίνουν το νυν υπέρ πάντων των αγών για να τσακίσουν το ηθικό των Τούρκων. Κάτι μάλιστα που το καταφέρνουν και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό.

Συγκεκριμένα, κουρδικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι :

"Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας πραγματοποίησαν μια σειρά από σοβαρές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του τουρκικού στρατού  στην περιοχή Ζαπ στο Βόρειο Ιράκ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 Τούρκων στρατιωτών.

Το κουρδικό κίνημα HPG συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής στις κουρδικές Περιοχές, κατευθύνοντας ισχυρά πλήγματα κατά των τελευταίων και προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.

Ανακοίνωση για τις επιχειρήσεις των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής στις περιοχές στο Βόρειο Ιράκ εξέδωσε το Κέντρο τύπου των Κούρδων αναφέροντας: «Στην περιοχή δυτικά του Ζαπ» στις 17 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 08:00 και 12:00, 5 Τούρκοι στρατιώτες κατοχής εξουδετερώθηκαν με βαρέα όπλα στο λόφο Τζούντι, από μέλη της κουρδικής δύναμης “Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες” Αστέρι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο".

Επίσης οι κουρδικές δυνάμεις του Αφρίν αποκάλυψαν πρόσφατα, το αποτέλεσμα των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων εναντίον του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης βόρειας Συρίας:

«Στις 18 Σεπτεμβρίου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια στρατιωτική επιχείρηση σε ένα από τα σημεία συγκέντρωσης Τούρκων μισθοφόρων στο χωριό Άμπλα στην πόλη Αλ Μπαμπ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 μισθοφόρων και τον τραυματισμό άλλων 6. Καταστράφηκαν επίσης 3 οχυρωμένες θέσεις φρουρών, 3 μοτοσικλέτες, ένα όχημα και μια αποθήκη πυρομαχικών, ενώ κατασχέθηκαν 6 τουφέκια Καλάσνικοφ, 2 γεμιστήρες, 12 γεμιστήρες Καλάσνικοφ, ένα πολυβόλο BKS με σφαίρες, ένα τουφέκι B_7, 4 χειροβομβίδες, κινητά τηλέφωνα, και στρατιωτική ταυτότητα των μισθοφόρων».

Ο τουρκικός στρατός αδυνατεί να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ενάντια στο κουρδικό αντάρτικο παρά τη χρήση όλων των οπλικών συστημάτων και διαπράττει εγκλήματα πολέμου με διεθνώς απαγορευμένες βόμβες και χημικά όπλα.

Τουρκική επιμονή στην γενοκτονία στα ΒΑ της Συρίας
Κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρόσφατες επιθέσεις των Τούρκων στο Ντέιρ Ελ Ζορ αφορούσαν σχέδιο για να καταλάβουν την περιοχή και να εξοντώσουν τον πληθυσμό της.

Το τουρκικό κράτος κατοχής συνεχίζει τις επιθέσεις του στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, μεταξύ ξηράς και αέρος, με εξόντωση από αέρος αξιωματούχων και ηγετών των στρατιωτικών και δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, στο Μανμπίτς στις 16 και 17 του  Σεπτεμβρίου.

Με τις επιθέσεις, οι Κούρδοι δηλώνουν ότι αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια με την ανάμειξή της Τουρκίας στις συριακές υποθέσεις και τη συνέχιση της πολιτικής της να στοχοποιεί τον συριακό λαό και να καταλαμβάνει τα εδάφη του.

Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους κλιμακώθηκαν, με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να εξαπολύουν επιχείρηση «Ενίσχυση της Ασφάλειας» κατά των μισθοφόρων πυρήνων του ISIS και των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών στην ύπαιθρο της Ντέιρ ελ Ζορ.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Κόμματος της Μελλοντικής Συρίας στη Ντέιρ εζ-Ζορ, Γιαχία Αλ-Αλί, δήλωσε σχετικά: «Το τουρκικό κράτος κατοχής επιδιώκει να ελέγξει τη Βόρεια και Ανατολική Συρία και εργάζεται για να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα, και αυτό επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία έχει ξεκάθαρα σχέδια για να πετύχει τους στόχους του μέσω αυτών των επιθέσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η περίοδος της οθωμανικής κατοχής των συριακών εδαφών διήρκεσε για περισσότερα από 400 χρόνια, γεγονός που αντανακλά την επιθυμία της Τουρκίας για αυτό μέχρι σήμερα, που αντιπροσωπεύεται από την κατοχή και την αποικιακή επέκταση. Είναι πιθανό τα ίδια μοτίβα να επαναληφθούν αυτή τη στιγμή, καθώς οι πολιτικές και οι ενέργειές της επιβεβαιώνουν την πρόθεσή της να αποικίσει άλλες περιοχές».


Ο Αλ-Αλί επικρίνοντας τις θέσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο περιλαμβάνει την Τουρκία, τόνισε: «Η παρουσία του τουρκικού κράτους κατοχής στο ΝΑΤΟ έχει οδηγήσει σε εφησυχασμό σε θέματα που σχετίζονται με τις παραβιάσεις και τις επιθέσεις του. Ανεξάρτητα από διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες, η δικαιοσύνη και η ισότητα πρέπει υπάρχουν παγκοσμίως και δεν πρέπει να επηρεάζονται από αυτές τις συμμαχίες».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ντέιρ εζ Ζορ, Σαλάχ Αλ Σαλμάν, αναφέρθηκε στον μηχανισμό κατά των Τούρκων: «η αλληλεγγύη των λαών στη βόρεια και ανατολική Συρία αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τις επιθέσεις που εξαπολύει η Τουρκία κατά του λαού μας και η δύναμή μας βρίσκεται στην εδραίωση και την ενίσχυση του εσωτερικού μετώπου».

Εν ολίγοις οι Τούρκοι σκοτώνουν, καίνε, βιάζουν, μαζί με τους μισθοφόρους τους Σύριους πολίτες, καταλαμβάνοντας εθνικό έδαφος τους, παραβιάζοντας μια ολόκληρη λίστα νόμων του διεθνούς ποινικού δικαίου, χωρίς επιπτώσεις.

Με την στάση τους αυτή, ενώ είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, και με την αδιαφορία της δύσης για τα τουρκικά εγκλήματα σε Συρία και Ιράκ, καταστρέφουν την όποια εικόνα των Αράβων για τον πολιτισμένο κόσμο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις