Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Οι ΗΠΑ οδεύουν προς κατάρρευση: Το χρέος τους ξεπέρασε τα 33 τρισ. δολάρια! Οι τόκοι του χρέους ξεπερνούν τον ετήσιο προϋπολογισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων!


 Το χρέος των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους ξεπέρασε τα  33 τρισ. δολάρια προκαλώντας προβληματισμό για το άμεσο μέλλον της υπερδύναμης.

Τα νούμερα που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση καθώς το αμερικανικό χρέος αυξήθηκε κατά 56 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια μόλις τους τελευταίους 3 μήνες!

Η ιστορική έκρηξη λαμβάνει χώρα λίγες εβδομάδες πριν ο τόκος του συνολικού ομοσπονδιακού χρέους φθάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ξεπερνώντας το ποσό που ξοδεύουν οι ΗΠΑ για την άμυνα – και αμέσως μετά – κάθε άλλη κατηγορία δαπανών.


Τρόμο προκαλεί και η τελευταία πρόβλεψη για το χρέος του CBO.

Δείχνει ότι το χρέος των ΗΠΑ πρόκειται τώρα να φτάσει τα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 (πιθανώς πολύ νωρίτερα όμως) και στη συνέχεια να αυξηθεί εκθετικά υψηλότερα μέχρι να καταρρεύσει τελικά το αμερικανικό νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις