Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Βαρβιτσιώτης καρατόμησε τον Λιμενάρχη και τον διοικητή Πειραιά για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη - Τέσσερα άτομα στο πειθαρχικό


 Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καρατόμησε τον Λιμενάρχη και τον διοικητή του Πειραιά, ύστερα από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν μέλη του πλοίου στο οποίο πήγε να επιβιβαστεί.

Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

ΟΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καρατόμησε τον Λιμενάρχη και τον διοικητή του Πειραιά, ύστερα από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν μέλη του πλοίου στο οποίο πήγε να επιβιβαστεί.

Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Επίσης, παραδόθηκε στον υπουργό το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη/

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις