Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Εγώ το σπίτι μου δεν το νοικιάζω σε πλημμυροπαθείς ακόμα κι αν μου δώσουν 8 ενοίκια μπροστά

 


Μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, οι κάτοικοι του χωριού Μαραθέα στην Καρδίτσα έρχονται αντιμέρωποι με καταστάσεις που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους.

Όπως καταγγέλλει η κάτοικος της περιοχής κα Νικολέτα Μπεκιάρη στο enikos.gr, αρκετοί είναι οι πλημμυροπαθείς που δεν μπορούν να βρουν σπίτι να νοικιάσουν, εφόσον η δική τους περιουσία καταστράφηκε, ακόμη κι αν πληρώσουν έως και 8 ενοίκια προκαταβολή, καθώς οι ιδιοκτήτες φαίνεται να μην τους εμπιστεύονται και να φοβούνται πως δεν πάρουν τα χρήματά τους.

Καρδίτσα: Αδιανόητη καταγγελία από τους κατοίκους

Σαν να μην φτάνουν όλα όσα έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους οι πλημμυροπαθείς, προκειμένου να καταφέρουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, όπως φαίνεται πλέον, για τους ίδιους η ενοικίαση σπιτιού, μέχρι να είναι και πάλι λειτουργικό το δικό τους, αποτελεί ακόμη έναν Γολγοθά.

Κάποιοι κάτοικοι, αφού είδαν ότι -για την ώρα- δεν σώζεται κάτι από τα σπίτια τους και θέλοντας να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, θέλησαν να νοικιάσουν, αλλά οι προσπάθειές τους πέφτουν συνεχώς στο κενό.

«Δεν θέλουμε να μας τα χαρίσουν τα σπίτια, ούτε να μας λυπηθούν. Πρέπει να γίνει μία αρχή, είναι οικογενειάρχες κάποιοι κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες τους. Πάθαμε όσα πάθαμε, και τώρα μας συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει αυξήσεις στα ενοίκια ήδη, άλλοι δεν τα νοικιάζουν επειδή οι κάτοικοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και άλλοι δεν κάνουν συμβόλαιο για έναν χρόνο και απαιτούν να είναι για τρία χρόνια», αναφέρει εξοργισμένη στο enikos.gr η κα Μπεκιάρη.

«Δεν δέχονται να νοικιάσουν ακόμη και αν οι πλημμυροπαθείς δώσουν 8 ενοίκια μπροστά»

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι οι ιδιοκτήτες δεν δέχονται να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους πλημμυροπαθείς, ακόμη κι αν αυτοί αναφέρουν πως θα πληρώσουν ακόμη και 5 ενοίκια μπροστά, ή μέχρι και 8 μέσα στην απόγνωσή τους. Ακόμα και με τέτοιες συνθήκες, οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να είναι αρνητικοί, διότι φοβούνται μήπως δεν πάρουν τα χρήματά τους για τους υπόλοιπους μήνες.

«Οι άνθρωποι διαλύθηκαν και δεν έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το μόνο που θέλουν είναι ένα σπίτι, κυρίως για να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο και να ξεκινήσουν τα φροντιστήριά τους, αλλά και γιατί δεν μπορούν να είναι για πάντα φιλοξενούμενοι, ούτε να μένουν στα ξενοδοχεία.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, ας μπει επιτέλους λίγη ανθρωπιά μέσα στην ψυχή αυτών των ιδιοκτητών που σκέφτονται μόνο το κέρδος τους αυτές τις μαύρες -για εμάς- ώρες. Και τονίζω πως δεν θέλουμε να μας χαρίσουν σπίτια, αλλά να δεχτούν να ενοικιαστούν γιατί πολύ απλά θα πάρουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω, αλλά δεν τους εμπιστεύονται.

Κάτοικοι λένε πως θα δώσουν ακόμη και 8 ενοίκια μπροστά και ο ιδιοκτήτης απαντάει πως θα το σκεφτεί. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις