Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Χίος: Συνελήφθη αστυνομικός για… κλοπές – Πώς τον παγίδευσαν

 


Αστυνομικοί συνέλαβαν αστυνομικό για κλοπές! Χειροπέδες σε έναν αστυφύλακα στη Χίο πέρασαν συνάδελφοι του, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο του και βρήκαν στο πορτμπαγκάζ εξαρτήματα οχημάτων.

Ο νεαρός δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα εξαρτήματα και οδηγήθηκε στο τμήμα για περαιτέρω εξέταση. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν προηγηθεί πληροφορίες που έλεγαν ότι «έκαναν φτερά» ανταλλακτικά από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που είχαν ακινητοποιηθεί ή κατασχεθεί από την αστυνομία και φυλάσσονταν σε υπόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού. Άμεσα ενημερώθηκε η Δικαιοσύνη και έδωσε την εντολή στους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας να τοποθετηθούν κάμερες στον συγκεκριμένο χώρο.

Και επειδή «μια εικόνα, ίσον χίλιες λέξεις» διαπιστώθηκε ότι οι κλοπές γίνονταν τις ημέρες και ώρες που εκτελούσε υπηρεσία ο 27χρονος αστυφύλακας. Η τελευταία του κλοπή έγινε από χώρο της Τροχαίας Χίου και ο νεαρός αφαίρεσε τέσσερις ρόδες, μια ανάρτηση, μια εξάτμιση και φρένα. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου και εκεί βρέθηκαν εξαρτήματα, ανταλλακτικά, εργαλεία καθώς και περίπου 600 ευρώ. Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός είχε «γδύσει» τέσσερις μοτοσικλέτες έχοντας όφελος πάνω από χίλια ευρώ.

Το περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες και δεν δημοσιοποιήθηκε ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα διαφθοράς στους «κόλπους» της αστυνομίας είναι απανωτά και ήδη το κύρος του Σώματος έχει τρωθεί. Ο 27χρονος αστυφύλακας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις