Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Έλον Μασκ: η επίθεση εναντίον του Τζορτζ Σόρος


 Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας, Έλον Μασκ, έχει εξαπολύσει μια νέα επίθεση κατά του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος και του ιδρύματός του μέσω της πλατφόρμας X, της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Η αφορμή γι’ αυτή την επίθεση φαίνεται να είναι η παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ κατηγορεί το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος ότι επιδιώκει την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού. Αυτή η κατηγορία προέκυψε εν όψει της προγραμματισμένης συνάντησης του Έλον Μασκ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Καλιφόρνια, καθώς και μετά από προηγούμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλον Μασκ εξέφρασε την άποψή του αυτή ανταποκρινόμενος σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X από έναν χρήστη, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο με μετανάστες που έφθασαν στη Λαμπεντούζα από τη βόρεια Αφρική. Στην ανάρτηση αναφέρθηκε στην “εισβολή στην Ευρώπη υπό την ηγεσία του Τζορτζ Σόρος”. Ο Έλον Μασκ επεσήμανε ότι το ίδρυμα του Σόρος φαίνεται να στοχεύει στην καταστροφή του δυτικού πολιτισμού.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο ο Έλον Μασκ είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Τζορτζ Σόρος “μισεί την ανθρωπότητα”. Είχε ακόμη συγκρίνει τον Σόρος με τον χαρακτήρα του Μαγκνέτο από τη σειρά κόμικ “X-Men”. Ο επιχειρηματίας Τζόρτζ Σόρος έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας. Επίσης, ο Έλον Μασκ έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι ενισχύει τον αντισημιτισμό μέσω της πλατφόρμας του, κάτι που αρνείται.

Πηγή: Enternow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις