Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

«Ο Χίτλερ νικήθηκε με όπλα, το ίδιο πρέπει και ο Πούτιν»: Νέα γερμανική δήλωση υπέρ του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου - Τι ακριβώς ειπώθηκε…

 


Προσκεκλημένοι στο πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ήταν ο πολιτικός του SPD Michael Roth (πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag), ο ξένος πολιτικός και «συνταξιούχος συνταγματάρχης» του CDU Roderich Kiesewetter, ο δημοσιογράφος της Zeit Rieke Havertz και ο «ιστορικός και ειδικός στην Ανατολική Ευρώπη» Karl Schlögel.

Μεταξύ των όσων ειπώθηκαν, εντύπωση έκανε η δήλωση του Karl Schlögel, η οποία, όπως σχολιάζεται χαρακτηριστικά, έφτασε μέχρι την Μόσχα!

Ενώ η πολιτικός, Sahra Wagenknecht, προειδοποιούσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί αν ξεφύγει και πως πρέπει να βρεθεί λύση, ο Schlögel την αποκάλεσε «φωνή του Πούτιν» και είπε:

«Μιλάτε για ειρήνη, για διαπραγματεύσεις, για διπλωματία… Γίνεται πόλεμος, με σφαγή που γίνεται από την ρωσική πλευρά… Εσείς που προέρχεστε από αντι -φασιστική παράδοση, πρέπει να ξέρετε ότι ο εχθρός συντρίβεται με όπλα. Ο Χίτλερ νικήθηκε με όπλα, το ίδιο ισχύει και με τον Πούτιν. Πρέπει να τον αντιμετωπίσεις με όπλα, δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο απολύτως».  

Η δήλωσή του προστέθηκε σε εκείνες της δηλώσει που θα δικαιολογήσουν την όποια μελλοντική ρωσική επέμβαση ακόμα και στο Βερολίνο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις