Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα για την αποφυλάκισή του


Απορρίφθηκε ένα ακόμη αίτημα αποφυλάκισης από τον Φρέντι Μπελέρη προς τις αλβανικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το ximara.gr o εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, κάτι που απορρίφθηκε ξανά από το ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς. Ο Φρέντι Μπελέρης πλέον μετρά πάνω από τέσσερις μήνες στη φυλακή καθώς είχε συλληφθεί στις 12 Μαΐου.

Μητσοτάκης στον ΕΤ για τον Μπελέρη: Παραβιάζει τους κανόνες του κράτος δικαίου η Αλβανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου απαντώντας στην ερώτηση του συντάκτη του Ελεύθερου Τύπου έστειλε για ακόμη μία φορά ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία για την κράτηση του Φρέντη Μπελέρη.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός όχι μόνο της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, αλλά ότι ακόμα και σήμερα η Αλβανία του αρνείται τη δυνατότητα έστω και μέσα από τη φυλακή να ορκιστεί δήμαρχος.

Αποτελεί μία διοικητική απόφαση, δεν υπεισέρχομαι της αλβανικής δικαιοσύνης. Η στέρηση δυνατότητας να ορκιστεί δήμαρχος ο Φρέντη Μπελέρης, αποτελεί παραβίαση των κανόνων κράτους δικαίου, προκαλεί προβλήματα στις διμερής μας σχέσεις και στην προσπάθεια της Αλβανίας να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, πρέπει να αισθάνεται ότι στο πρόσωπο της Ελλάδας έχει έναν σύμμαχο για τα αυτονόητα. Είτε μιλάμε για περιουσιακά, είτε μιλάμε για ισότητα στη συμμετοχή στην πολιτική δραστηριότητα της Αλβανίας. Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να βρεθεί λύση. Δεν θα σταματήσω να εγείρω το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και απευθείας στον πρόεδρο Ράμα όταν θα τον συναντήσω ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις