Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία «Daniel» και η θεωρία συνωμοσίας - Υπάρχει το υπερόπλο HAARP που δημιουργεί σεισμούς, πλημμύρες, τσουνάμι και ξηρασίες;


 Η πρωτοφανής φονική κακοκαιρία «Daniel» που κόστισε ανθρώπινες ζωές και σάρωσε Μαγνησία και Θεσσαλία πλημμυρίζοντας χωριά και πόλεις «ξύπνησε», όπως συνήθως γίνεται σε κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή, τα ένστικτα των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι μαζεύουν το κοινό τους στα social media και αραδιάζουν τις πιο ευφάνταστες ιστορίες για το ποιοι κρύβονται από πίσω.

Η θεωρία τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιλαμβάνει υπερσύγχρονα όπλα που μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό και να δημιουργήσουν σεισμούς, τσουνάμι, πλημμύρες και ξηρασίες σε συγκεκριμένες γεωγραφικά περιοχές.

Μάλιστα, το υπερόπλο αυτό χρησιμοποιείται ανάλογα με τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, που πίσω από αυτήν κρύβονται Αμερικανοί, Εβραίοι, μασόνοι και διάφοροι άλλοι που επιβουλεύονται τον Ελληνισμό, ενίοτε και την Ορθοδοξία. Τις τελευταίες ημέρες και ενώ το νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές έχει αρχίσει σιγά σιγά να στεγνώνει και οι πληγέντες προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, έχει κάνει την εμφάνισή της μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία η κακοκαιρία «Daniel» προήλθε από την τεχνολογία HAARP (High frequency Active Auroral Research Program), που δεν είναι παρά ένα πειραματικό πρόγραμμα για τη μελέτη της ιονόσφαιρας.

Στα μάτια όμως των συνωμοσιολόγων το πρόγραμμα αυτό αποτελεί «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει άλλοτε επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, άλλοτε εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας και άλλοτε την πρόκληση καιρικών φαινομένων, όπως σεισμοί, τσουνάμι και πλημμύρες.

«12.000 κεραυνοί, αυτούς δεν τους προκάλεσε η φύση, ούτε η κλιματική κρίση, αλλά το υπερόπλο τους, που ονομάζεται HAARP και προκαλεί τυφώνες, σεισμούς ,τσουνάμι, πυρκαγιές… τα πάντα, μόνο για να σε καταστρέψει!!! Τώρα γνωρίζεις πως το έχουν σε πλήρη δράση και θα το δούμε πολλές φορές από αυτήν την στιγμή σε αδιανόητες για τον άνθρωπο καταστάσεις!!!», αναφέρει ένας χρήστης του Διαδικτύου επηρεασμένος από τη συνωμοσιολογία.

Οπως είχε εξηγήσει την προηγούμενη εβδομάδα στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός, η κακοκαιρία ήταν «μια καταιγίδα που εξελίχθηκε σε τροπική καταιγίδα και η αποσταθεροποίηση είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό το φαινόμενο δεν το ζήσαμε μόνο στην Ελλάδα, το έζησαν και στην Ιταλία και στο Τέξας και στην Κίνα».

Για σενάρια επιστημονικής φαντασίας κάνει λόγο ο καθηγητής Κλιματολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Νάστος, σχετικά με τη θεωρία συνωμοσιολογίας ότι η κακοκαιρία «Daniel» προήλθε από ανθρώπινο χέρι. Οπως εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», το ακραίο αυτό φαινόμενο οφείλεται σε έναν εμποδισμό, καθώς μία ζώνη υψηλής πίεσης μπήκε ανάμεσα σε δύο ζώνες χαμηλής πίεσης, σχηματίζοντας το γράμμα Ω. «Αυτή η διαταραχή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία είναι που δημιουργεί το πρόβλημα, αυτό το Ω μπλοκ που λέμε εμείς στη μετεωρολογία. Αυτό έχει καλύψει όλη την Ευρώπη και, όπως είναι το σχήμα Ω, στο κάτω μέρος είχαμε αντικυκλώνα, δηλαδή καλοκαιρία, και δεξιά και αριστερά τους κυκλώνες. Στη δεξιά πλευρά του Ω υπήρξε το βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε στην Ηπειρωτική Ελλάδα και έτυχε να έχει τόση αστάθεια που έφερε όλο αυτό το νερό. Το φαινόμενο σιγά σιγά εξελίχθηκε σε κυκλώνα φθάνοντας στη Λιβύη».

Οπως επισημαίνει ο κ. Νάστος, το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που στο μέλλον θα ξαναδούμε και εξηγεί: «Αν αυτό το Ω είναι μετατοπισμένο προς τα δυτικά, εμείς θα έχουμε καλοκαιρία και ξηρασία. Αν μετατοπιστεί δεξιότερα, θα έχουμε βαρομετρικά χαμηλά. Και αυτά τα φαινόμενα θα είναι σφοδρά, γιατί υπάρχει νόμος στη Φυσική που σύμφωνα με αυτόν για κάθε αύξηση στη θερμοκρασία ενός βαθμού Κελσίου ο αέρας μπορεί να συγκρατεί επιπλέον 7% υδρατμούς, δηλαδή νερό. Αρα, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία θα αυξάνεται το νερό και με οποιαδήποτε διαταραχή θα πέφτει με κάποια σφοδρότητα». Οσον αφορά στις θεωρίες ότι ανθρώπινο χέρι δημιούργησε την κακοκαιρία που προκάλεσε τον θάνατο συνανθρώπων μας και τεράστιες καταστροφές, ο κ. Νάστος είναι κατηγορηματικός: «Σενάρια τέτοια ακούγονται. Εγώ άκουσα ότι κεραίες κινητής τηλεφωνίας το προκάλεσαν και άλλα τέτοια επιστημονικής φαντασίας για τα οποία δεν μπορώ να πω κάτι».

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

Εκείνο, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι πως η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου, ανάμεσα σε άλλα επώνυμα άτομα, θεωρεί όπως μαρτυρά ανάρτησή της στο facebook ότι η κακοκαιρία «Daniel» ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης. «Μ’ αρέσει που κάποιοι πιστεύουν πως ο “Daniel” ήταν φυσικό φαινόμενo… Περαστικά σας!», γράφει σε μια ανάρτησή της. Οι συνωμοσιολόγοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι η σφοδρή φονική κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας, ενώ στη συνέχεια χτύπησε τη Λιβύη με πάνω από 6.000 νεκρούς, είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις