Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ουκρανικές επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Κριμαία – Βομβαρδισμοί σε Ντονιέτσκ και Κουρσκ Νεκροί άμαχοι από τις επιθέσεις του Κιέβου


 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι τις πρώτες πρωινές ώρες συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ουκρανίας, τα έξι κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ το άλλο ήταν κοντά στη Μόσχα.

Με τρεις χωριστές ανακοινώσεις του, το υπουργείο ανέφερε πως τέσσερα drones καταστράφηκαν από τις 01:45 ως τις 02:20 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) στα ανοικτά των βορειοανατολικών και ανατολικών ακτών της χερσονήσου της Κριμαίας και άλλα δύο περί τη 01:15 ανοικτά των δυτικών ακτών της Κριμαίας.

Δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές.

Εξάλλου περί τη 01:45 καταστράφηκε ακόμη ένα ουκρανικό drone στην περιοχή Ίστρα της περιφέρειας της Μόσχας, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Άμυνας και του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας, του Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Ο κ. Σαμπιάνιν διαβεβαίωσε ότι «σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα» στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν συντρίμμια.

Την ίδια ώρα πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε εξαιτίας σφοδρών βομβαρδισμών του πυροβολικού της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντόνιετσκ, ανακοίνωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία περιφερειάρχης της.

Στους βομβαρδισμούς στις περιοχές Κίροφ και Κουιμπουσέβσκι σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι, ενώ γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Σβέτλανταρσκ, ανέφερε ο κ. Πουσίλιν μέσω Telegram.

Τέλος ουκρανικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο στο χωριό Πλέχοβο, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Κουρσκ, ο Ρομάν Σταραβόιτ.

Το χωριουδάκι «βομβαρδίστηκε από την Ουκρανία», ανέφερε ο περιφερειάρχης μέσω Telegram.

«Τριαντάχρονος σκοτώθηκε επιτόπου εξαιτίας τραυματισμού του από θραύσματα οβίδας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι «κατοικίες υπέστησαν ζημιές».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα πλήγματα στο χωριό, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις