Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτό είναι τόσο γλυκό: H στιγμή που άλογο συνειδητοποιεί ότι η ιδιοκτήτριά του είναι έγκυος είναι ανεκτίμητη

 


TA ΑΛΟΓΑ όπως και οι γάτες και οι σκύλοι, είναι πολύ πιστά ζώα και δημιουργούν έναν βαθύ δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους. Τούτου λεχθέντος, μπορούν να αντιληφθούν κάθε είδους αλλαγή που μπορεί να βιώνει ο ιδιοκτήτης, από τη θλίψη μέχρι τη στεναχώρια και την εγκυμοσύνη.

Η TikToker Rhiann Stevens μπορεί να εγγυηθεί γι’ αυτό, καθώς μοιράζεται ένα βίντεο με το άλογό της να συνειδητοποιεί για πρώτη φορά ότι είναι έγκυος και είναι το πιο γλυκό. Ας το παρακολουθήσουμε!

Αχ, η αντίδρασή του είναι σκέτη ευτυχία!

Τα άλογα είναι απίστευτα οξυδερκή ζώα και μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους. Όταν ένα άλογο συνειδητοποιεί ότι η ιδιοκτήτριά του είναι έγκυος, μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε συγκινητικές αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις, καθώς τα άλογα μπορούν να είναι πολύ ευγενικά και περιποιητικά ζώα. Όταν εντοπίζουν αλλαγές στη μυρωδιά ή τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη τους λόγω της εγκυμοσύνης, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο ευγενικά και προσεκτικά και μπορεί να χαμηλώσουν το κεφάλι τους, να γνέψουν ή να κλαψουρίσουν απαλά για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Όπως μπορείτε να δείτε, χαϊδεύει απαλά τη κοιλιά, σαν να λέει: “Τι είναι αυτό;”

Ενώ οι συγκεκριμένες αντιδράσεις μπορεί να διαφέρουν από άλογο σε άλογο, ορισμένες συμπεριφορές που δείχνουν τα άλογα περιλαμβάνουν αυξημένη ευγένεια καθώς και προστατευτικά ένστικτα.

Ακριβώς όπως και με τα άλλα μέλη της αγέλης, ορισμένα άλογα μπορεί να επιδεικνύουν προστατευτικά ένστικτα προς τις έγκυες ιδιοκτήτριές τους. Μπορεί να τοποθετηθούν μεταξύ του ιδιοκτήτη τους και των πιθανών πηγών άγχους ή κινδύνου, λειτουργώντας ως καθησυχαστική παρουσία.

Μπορεί ακόμη και να επιδιώκουν περισσότερη σωματική επαφή, να ακολουθούν τον ιδιοκτήτη τους πιο στενά ή ακόμη και να φαίνονται πιο ευαίσθητα στις εντολές.

Ορισμένα άλογα μπορεί να εκφράζουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους με το να επιδεικνύουν παιχνιδιάρικη συμπεριφορά γύρω από τον έγκυο ιδιοκτήτη τους ή να επιδεικνύουν περισσότερο ενθουσιασμό όταν περνούν χρόνο μαζί.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα άλογα και οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν εδώ και χιλιάδες χρόνια: Τα άλογα είναι εξίσου πιστά με τα σκυλιά και αρκετά έξυπνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις