Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Έλον Μασκ στρατολογεί ανθρώπους για να τους «φυτέψει» τσιπάκι στον εγκέφαλο!! - Θα το βγάλουν τώρα αυτό hoax οι γνωστοί-άγνωστοι "αστυνόμοι" του διαδικτύου;;;

 


Η νεοσύστατη εταιρεία Neuralink με τσιπ εγκεφάλου του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι έλαβε έγκριση από ανεξάρτητο συμβούλιο αξιολόγησης για να ξεκινήσει τη στρατολόγηση για την πρώτη ανθρώπινη δοκιμή του εμφυτεύματος εγκεφάλου της για ασθενείς με παράλυση.

Όσοι έχουν παράλυση λόγω τραυματισμού του αυχενικού νωτιαίου μυελού ή αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μελέτη, είπε, αλλά δεν αποκάλυψε πόσοι συμμετέχοντες θα εγγραφούν στη δοκιμή, η οποία θα διαρκέσει περίπου έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μελέτη θα χρησιμοποιήσει ένα ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης.

Σύμφωνα με την ίδια τη Neuralink, ο αρχικός μας στόχος είναι να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ελέγχουν έναν δρομέα υπολογιστή ή πληκτρολόγιο. χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.

Η εταιρεία, η οποία νωρίτερα ήλπιζε να λάβει έγκριση για να εμφυτεύσει τη συσκευή της σε 10 ασθενείς, διαπραγματευόταν μικρότερο αριθμό ασθενών με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αφού ο οργανισμός εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με νυν και πρώην υπαλλήλους.

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκόλυνε την ταχεία χειρουργική εισαγωγή των συσκευών τσιπ για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια.

Τον Μάιο, η εταιρεία είπε ότι είχε λάβει έγκριση από τον FDA για την πρώτη σε άνθρωπο κλινική δοκιμή, όταν ήταν ήδη υπό ομοσπονδιακό έλεγχο για το χειρισμό των δοκιμών σε ζώα.

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις