Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Naval Group: Η Γαλλία εκτόξευσε για πρώτη φορά ένα UAV από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο [vid]


Η Γαλλία εκτόξευσε για πρώτη φορά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) από ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (SSN), ανακοίνωσε η Naval Group. Η Γαλλία γίνεται η τρίτη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που εκτοξεύουν ένα UAV από ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τη Naval Group, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και την εταιρεία κατασκευής UAV Diodon, το μη επανδρωμένο σύστημα εκτοξεύθηκε από ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Rubis του Γαλλικού Ναυτικού. Το UAV βγήκε στην επιφάνεια με ένα αδιάβροχο προστατευτικό κάλυμμα.

Μόλις έφτασε στην επιφάνεια, το κάλυμμα άνοιξε και το drone άρχισε να απομακρύνεται. Στη συνέχεια, το γαλλικό υποβρύχιο ανέβασε την κεραία επικοινωνίας του για να δημιουργήσει σύνδεση δεδομένων με το UAV. Μόλις εδραιώθηκε η επικοινωνία, το drone παρείχε ζωντανή εικόνα από την κάμερά του, απευθείας στην κονσόλα του χειριστή.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, το drone θα βοηθήσει το υποβρύχιο να επεκτείνει την περίμετρο και τον ορίζοντα των αισθητήρων και των δυνατοτήτων του. Το UAV μπορεί να συγκεντρώσει πληροφορίες, να διεξάγει επιχειρήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης, ή να στείλει μικρά δέματα σε ειδικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

Στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, όσο πιο κοντά είναι ένα υποβρύχιο στον στόχο, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος ανίχνευσής του από τις εχθρικές δυνάμεις. Με την εκτόξευση UAV, τα υποβρύχια μπορούν πλέον να χτυπήσουν τους στόχους τους από ασφαλέστερη απόσταση. Επιπλέον, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτρέπει στο υποβρύχιο να εμπλέκεται ταυτόχρονα με πολλούς στόχους.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις