Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Γεωργιάδης: Ανέβασε στο Twitter βίντεο με παλιά ομιλία του Κασσελάκη – «Όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει»


 Βίντεο με παλαιότερη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ανέβασε στο Twitter o υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

ADVERTISEMENT

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πολύ έξυπνα δεν κάνει καμία πολιτική δήλωση έως ότου καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος. Όμως πραγματικά τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτό το βίντεο; Ότι το να φεύγουν τα παιδιά μας έξω είναι η λύση για την Ελλάδα; Ότι η νοοτροπία που θα πάρουν στις επιχειρήσεις έξω πρέπει να μεταφερθεί στην Ελλάδα;», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Και προσθέτει: « Ότι η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική; Ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους κ.λπ.; Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος…».

Μάλιστα στο απόσπασμα που ανέβασε ο Υπουργός ο κ. Κασσελάκης είχε αναφερθεί στην μεγάλη απήχηση που είχε το δίκτυο διασύνδεσης των νέων της Ελλάδας με την αγορά εργασίας στο εξωτερικό, αλλά και γιατί θεωρούσε ότι αυτό ήταν και η λύση.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

«Έχω ακούσει ότι η πρώτη αντίδραση που έχει ο κόσμος είναι: “Γιατί βοηθάς να φύγουν τα καλύτερα μυαλά από την Ελλάδα;”. Και αυτό που έχω να σας πω, και με αυτό να ανοίξουμε με ερωτήσεις, είναι ότι για μένα να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα, είναι η λύση για την Ελλάδα. Είναι η λύση για να μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό, να πάρουν ικανότητες και γνώσεις 21ου αιώνα. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε μια χώρα, η οποία δεν είναι ανταγωνίσιμη μόνο στον τουρισμό και σε αγροτικά πράγματα, που είναι τοπικοί παράγοντες.

Αλλά να είναι ανταγωνίσιμη και σε startups και υπηρεσίες, και πράγματα τα οποία είναι ένα συν ένα ίσον τρία πράγματα. Αυτά πρέπει οι Έλληνες να μπορούν να κοιτάξουνε να είναι ανταγωνίσιμοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Και για αυτό το λόγο πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι νέοι μας, οι συνομήλικοι μας, να είναι στο εξωτερικό. Να μάθουν τις γλώσσες καλά, να μάθουν τις ικανότητες που μπορούν να πάρουν από τις εταιρείες στο εξωτερικό. Και το βασικότερο, να μάθουν νέες νοοτροπίες».

«Για να μπορούν να έρθουν πίσω, αν καταφέρει εδώ η κατάσταση να λυθεί, αν οι πολιτικοί τα βρούνε. Εγώ προσωπικά δεν θα περίμενα έτσι για χρόνια με την ελπίδα ότι εδώ πέρα θα λυνόντουσαν τα προβλήματα με τις τωρινές ενδείξεις» έλεγε επίσης. «Αυτή είναι η πραγματικότητα, εντάξει; Ας είναι λοιπόν οι Έλληνες στο εξωτερικό, όσο καλύτερα μπορούνε. Πάντα διαπρέπουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις