Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Τι εννοούσε ο Β.Πούτιν «απέχουμε 1000 χλμ. από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα»: Σε 4,5 λεπτά «σμήνος» Kinzhal θα τα χτυπήσει με 12 Mach

 


Οι ομάδες μάχης των αεροπλανοφόρων δεν θα έχουν χρόνο για να αντιδράσουν

Τι εννοούσε ο Β.Πούτιν με την χθεσινή του δήλωση «απέχουμε 1000 χλμ. από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα»;

Ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πως αυτή η απόσταση από την Μαύρη Θάλασσα καλύπτεται πολύ εύκολα από έναν υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal o οποίος κατά τη διάρκεια της καθοδικής πορείας του προς τον στόχο αποκτά ταχύτητα ίση περίπου με 12 Mach!

Η ταχύτητα του ήχου σε ατμοσφαιρικό ξηρό αέρα στους 20 °C είναι 343 m/sec ή 1.235 km/h. Γενικά δεν είναι σταθερή, αλλά εξαρτάται από τις καταστατικές μεταβλητές του συστήματος (πίεση, θερμοκρασία).

Aυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του πετάει με ταχύτητα ίση με 10 Mach δηλαδή, ίση με 12.350 km/h και στο τελευταίο στάδιο αυτή γίνεται 14.820 km/h!

Με λίγα λόγια θα χτυπήσει μία ομάδα μάχης ενός αεροπλανοφόρου σε μόλις 4,5 λεπτά!

Ο χρόνος αντίδρασης της ομάδας απέναντι σε ένα σμήνος από Kinzhal είναι κυριολεκτικά μηδαμινός.

Γνωστός και ως «στιλέτο», ο Kinzhal έχει ισχυρό βεληνεκές άνω των 2.000 χλμ, ταχύτητα 10 Mach και ικανότητα να εκτελεί ελιγμούς αποφυγής σε κάθε στάδιο της πτήσης του αλλά η διατρητική του ικανότητα σε τέτοιο επίπεδο ήταν κάτι που δεν είχε αποδειχθεί μέχρι την χρήση του στον πόλεμο της Ουκρανίας η οποία αποδείχτηκε επιτυχής.

Μπορεί να φέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K, όπως και από Su-34.

Ο Kinzhal εισήχθη στην ρωσική πολεμική «φαρέτρα» τον Δεκέμβριο του 2017 και είναι ένα από τα έξι νέα ρωσικά στρατηγικά όπλα που αποκαλύφθηκαν από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την 1η Μαρτίου 2018.

Έχουν σχεδιαστεί για να υπερνικούν οποιαδήποτε γνωστά συστήματα αεροπορικής ή πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των MIM-104 Patriot , Terminal High Altitude Area Defense και Aegis Combat System.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις