Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

ΑΣΕΠ: Ερχονται πέντε προκηρύξεις με 4.658 μόνιμες θέσεις

 


Σε διαδικασία επεξεργασίας βρίσκονται πέντε διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ με τους οποίους θα γίνουν 4.658 προσλήψεις σε φορείς όπως υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, Τράπεζα Ελλάδος, ΕΛΓΑ, ΕΟΠΠΕΠ κ.ά.

Οι εν λόγω προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιευτούν σταδιακά στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αναλυτικά, πρόκειται για τους παρακάτω διαγωνισμούς:

  • Προκήρυξη 2Γ/2022 για 4.282 θέσεις κατηγορίας ΠΕ που έχουν εγκριθεί με τον προγραμματισμό προσλήψεων ετών 2022 και 2023 (Β’ Στάδιο στο πλαίσιο της Προκήρυξης 2Γ/2022). Το σχέδιο της προκήρυξης έχει σταλεί για παρατηρήσεις στους φορείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Θάνο Παπαϊωάννου, στόχος είναι να σταλεί στο Τυπογραφείο στο τέλος Οκτωβρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα δοθεί η σύμφωνη γνώμη των εν λόγω φορέων. Να υπενθυμίσουμε ότι στην προκήρυξη θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
  • Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η προκήρυξη για την πλήρωση τριάντα μίας (31) θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στις Εθνικές Βιβλιοθήκες, για την πλήρωση δεκατεσσάρων (14) θέσεων ΠΕ κατηγορίας του υπουργείου Εσωτερικών και για την πλήρωση τριών (3) θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΔΔΑ, για την πλήρωση έξι (6) θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ κατηγορίας της Ακαδημίας Αθηνών, για την πλήρωση (μίας) 1 θέσης ΔΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, για την πλήρωση (μίας) 1 θέσης ΠΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, για την πλήρωση (δύο) 2 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την πλήρωση (οκτώ) 8 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας του ΕΟΠΠΕΠ, για την πλήρωση (μίας) 1 θέσης ΠΕ κατηγορίας της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, για την πλήρωση (μίας) 1 θέσης ΠΕ κατηγορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την πλήρωση οκτώ (8) θέσεων ΠΕ κατηγορίας του ΕΛΓΑ, για την πλήρωση μίας (1) θέσεως ΠΕ Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ, για την πλήρωση τριών (3) θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΟΜΕ (άρθρο 28 του ν. 4765/2021). (4Κ/2023) Ο διαγωνισμός αναμένεται να σταλεί εντός των ημερών στο Εθνικό Τυπογραφείο.
  • Το «πράσινο» φως από τους φορείς αναμένει το ΑΣΕΠ για να προχωρήσει η προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν είκοσι έξι (126) θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και για την πλήρωση τριάντα τεσσάρων (34) θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας του υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 28 του ν. 4765/2021).
  • Νέα προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα τεσσάρων (74) θέσεων μόνιμου προσωπικού επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ για άτομα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , σαράντα οκτώ (48) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Οικονομικών, στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) (υπουργείο Οικονομικών), στην Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων – ΕΕΤΤ (Ανεξάρτητη Αρχή) και στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου (υπουργείο Δικαιοσύνης).
  • Νέα προκήρυξη για την Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζει το ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, επεξεργάζεται σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δέκα τεσσάρων (14) θέσεων Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις