Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Χάος στη Δύση: 6 μεγάλα γαλλικά αεροδρόμια εκκενώνονται – Μολότοφ σε συναγωγή στο Βερολίνο! - Αεροδρόμια σε όλη τη Γαλλία εκκενώνονται μετά από απειλές για βόμβες, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 


Τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Νάντης, της Νίκαιας, της Τουλούζης και του Μποβέ έχουν δεχθεί απειλές για βόμβες και εκκενώνονται.

Έρχεται μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ νωρίς την Τετάρτη σε συναγωγή του Βερολίνου , εν μέσω αύξησης των αντισημιτικών επεισοδίων στη γερμανική πρωτεύουσα μετά την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Η κοινότητα Kahal Adass Jisroel είπε ότι η συναγωγή της στην περιοχή Mitte της πόλης δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό.


«Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο», έγραψε η κοινότητα στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter .

Το πρωί της Τετάρτης δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έρευνα μπροστά στη συναγωγή.

Όλος ο δρόμος δίπλα στο κτίριο αποκλείστηκε και έκλεισε την κυκλοφορία.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτή την τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων.

«Πάνω από όλα, οι οικογένειες από τη γειτονιά γύρω από τη συναγωγή είναι συγκλονισμένες και αναστατωμένες. Τα λόγια γίνονται πράξεις. Η ιδεολογία της Χαμάς για εξόντωση ενάντια σε οτιδήποτε εβραϊκό έχει αποτέλεσμα και στη Γερμανία ».

Το κτιριακό συγκρότημα της κοινότητας Kahal Adass Jisroel στο κέντρο του Βερολίνου στεγάζει μια συναγωγή, ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο yeshiva και ένα κοινοτικό κέντρο.

Η αστυνομία είπε επίσης ότι υπήρξαν ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ μουσουλμάνων μεταναστών και αστυνομίας στις συνοικίες Neukoelln και Kreuzberg της πόλης και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε, η αστυνομία αύξησε την ασφάλεια για τα εβραϊκά ιδρύματα στο Βερολίνο και σε όλη τη Γερμανία.

Ωστόσο, οι ισραηλινές σημαίες που κυματίστηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης μπροστά από τα δημαρχεία σε όλη τη χώρα έχουν γκρεμιστεί και καεί.

Αρκετά κτίρια στο Βερολίνο όπου ζουν Εβραίοι είχαν ζωγραφισμένο το αστέρι του Δαβίδ σε πόρτες και τοίχους.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε έντονα την επίθεση στη συναγωγή την Τετάρτη, λέγοντας: «Δεν θα δεχθούμε ποτέ να γίνονται επιθέσεις εναντίον εβραϊκών ιδρυμάτων».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αίγυπτο, είπε ότι η Γερμανία δεν θα δεχτεί βίαιες και αντισημιτικές διαδηλώσεις και ότι η προστασία των εβραϊκών θεσμών θα αυξηθεί περαιτέρω.

«Προσωπικά με εξοργίζει αυτό που φωνάζουν και κάνουν ορισμένοι από αυτούς και είμαι πεπεισμένος ότι οι Γερμανοί πολίτες έχουν την ίδια γνώμη με εμένα», είπε.

«Είμαστε ενωμένοι για την προστασία και των Εβραίων», πρόσθεσε.

(photo: pixabay)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις