Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

6 πιθανά βήματα πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο και τον ειρηνοποιό ηγέτη


 Θέλουν να φτάσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό στα όριά του για να αποδεχθεί τα πάντα!!! Ωστόσο, το παιχνίδι τους μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου…

Η ανθρωπότητα πρέπει να κουραστεί!!! Πρέπει να νομίσει πως βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, έτσι ώστε να δεχθεί τα πάντα στον βωμό του να ζει με ασφάλεια και με τα άκρως απαραίτητα, καθώς η οικονομία της Δύσης έχει πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα!!!

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» o Βρετανός ναύαρχος εν αποστρατεία Λόρδος Γουέστ προβλέπει ότι, «εάν τα πράγματα πάνε πραγματικά στραβά» όχι μόνο η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εμπλακούν στην κρίση Ισραήλ – Χαμάς αλλά και σε συγκρούσεις στον Λίβανο ή την Συρία, το Ιράν και τη Ρωσία.

Κρίνει ότι η κατάσταση στην Μέση Ανατολή έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα!

Ως εκ τούτου σκιαγραφεί, κατά την άποψή του, τα έξι βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα καταστροφικό σενάριο, το οποίο θα χρειαστεί, ενδεχομένως, μια παγκόσμια, ένα παγκόσμιο ειρηνοποιό για να αποφευχθεί (αν αποφευχθεί)!

 

Αναφέρει αναλυτικά:

  1. «Υπερβολική αντίδραση» του Ισραήλ: Όλα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με κλιμάκωση από το Ισραήλ που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες αμάχων, αλλάζοντας την στάση του αραβικού κόσμου! «Σε αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει ως πρώτη αντίδραση η εμπλοκή της Χεζμπολάχ», τονίζει.
  2. Εξάπλωση του πολέμου στον Λίβανο: Ο Alan William John West αναφέρει πως εάν εμπλακεί η Χεζμπολάχ «αυτό θα ήταν πραγματικό πρόβλημα για το Ισραήλ». Η πρεσβεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Βηρυτό είναι ήδη στόχοι, ενώ οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου φοβούνται ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να διαρρεύσει στον Λίβανο οποιαδήποτε στιγμή!!!
  3. Συρία και Ρωσία εμπλέκονται στον πόλεμο: Σε περίπτωση που ο πόλεμος εξαπλωθεί στον Λίβανο!το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η εμπλοκή της υποστηριζόμενης από την Ρωσία, Συρίας. Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, οπότε ενδεχομένως ο Πούτιν να θέλει να ρίξει περισσότερα φωτιά σε αυτό το μέτωπο, τονίζει ο Βρετανός νάυαρχος
  4. Πόλεμος με το Ιράν: «Το Ιράν ίσως προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την επιρροή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις άλλων χωρών για να εξαπολύσει επιθέσεις στο Ισραήλ. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην αντίδραση του Ισραήλ», εκτιμά ο πρώην αρχηγός του βρετανικού πολεμικού ναυτικού! Άπαξ και το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν τότε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Τεχεράνη θα κατηγορήσει και τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πως εμπλέκονται». «Έτσι ξαφνικά η σύγκρουση θα επεκταθεί δραματικά», υπογραμμίζει ο West, σημειώνοντας πως «το Ιράν βλέπει την Βρετανία ως τον μικρό Σατανά και ως τον μεγάλο Σατανάς τις ΗΠΑ». Το Ιράν είναι ο νούμερο 1 υποστηρικτής της παλαιστινιακής Χαμάς, αλλά και τις Λιβανέζικης Χεζμπολάχ.
  5. ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνουν στον «χορό»: Ήδη  και οι δύο χώρες έχουν στείλει στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν το Ισραήλ, Μάλιστα, την Παρασκευή, πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έριξε τις πρώτες βολές για την άμυνα του Ισραήλ, καταρρίπτοντας drone και πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες Χούτι, της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται εξίσου από το Ιράν.  «Εάν το Ισραήλ αρχίσει να έχει πρόβλημα λόγω του διπλού μετώπου με Χεζμπολάχ και Χαμάς, τότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εμπλοκής των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου», επισημαίνει ο ναύαρχος West. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ΝΑΤΟ «θα προσπαθήσει να αυξήσει την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο καθώς θα υπάρχει η προοπτική μεγάλου πολέμου», είπε.
  6. Και Σαουδική Αραβία στο παιχνίδι: Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας θα ήταν το τελευταίο κομμάτι στο παζλ που θα μπορούσε να οδηγήσει τον πλανήτη στον παγκόσμιο πόλεμο και στο χάος! Άλλωστε το Ιράν υποστηρίζει τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι βρίσκονται σε σύγκρουση με τη Σαουδική Αραβία, εκτοξεύοντας πυραύλους στο έδαφός της, τους οποίους τους προμηθεύονται από το περσικό κράτος! «Το εν λόγω γεγονός, σε συνδυασμό με την γενικευμένη σύγκρουση που θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη την Μέση Ανατολή, ίσως ωθούσε τους Σαουδάραβες να μπουν στον πόλεμο!

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA/el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις