Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Οπτική ψευδαίσθηση: Αυτό είναι ένα χορταστικό πρωινό – Βρες το λάθος στη φωτογραφία σε 7 δευτερόλεπτα


 Ποιος δεν αγαπά τις οπτικές ψευδαισθήσεις; Σχεδόν όλοι τις λατρεύουν καθώς είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να εξασκήσετε το μυαλό σας, να βελτιώσετε την παρατηρητικότητά σας, να αναπτύξετε δεξιότητες πλευρικής σκέψης και να διατηρήσετε σε εγρήγορση τη μνήμη σας.

Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις ανεβάζουν τη διάθεση. Έτσι, εάν έχετε μια κακή μέρα στη δουλειά και θέλετε κάτι να σας φτιάξει το κέφι λύστε μια οπτική ψευδαίσθηση.

Και αυτή που ακολουθεί είναι συναρπαστική.

Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία

Σε αυτή τη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε ένα πρωινό, έτοιμο για σερβίρισμα στο τραπέζι. Υπάρχει ένα μπολ με δημητριακά καθώς και γάλα. Μπορείτε επίσης να δείτε ένα μπουκάλι με χυμό πορτοκαλιού και ένα πακέτο με μπισκότα σοκολάτας . Η εικόνα μπορεί να φαίνεται φυσιολογική με την πρώτη ματιά, αλλά αν την δείτε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η πρόκληση είναι να εντοπίσετε το λάθος σε αυτή τη φωτογραφία. Το χρονικό όριο που έχετε είναι 7 δευτερόλεπτα. Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει.

οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή φωτογραφίας: Bright Side

Η λύση για την οπτική ψευδαίσθηση

Το λάθος ουσιαστικά βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας, αλλά δεν το βλέπετε. Αυτό είναι εξάλλου το νόημα της οπτικής ψευδαίσθησης. Να ξεγελάσει  το μυαλό σας.

Αυτή είναι η λύση:

Πρόκειται για γάλα αμυγδάλου (όπως γράφει η ετικέτα του προϊόντος) ωστόσο πάνω στη συσκευασία υπάρχει μια αγελάδα.

οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή φωτογραφίας: Bright Side

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις