Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροσκάφη κτύπησαν στα σύνορα Ιράκ-Συρίας ιρανικό κονβόι που μετέφερε όπλα - Το Ιράν μεταφέρει τις τελευταίες ώρες βαρύ εξοπλισμό στα σύνορα με το Ιράκ


 Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου (14/10) αεροσκάφη κτύπησαν ιρανικό κονβόι που μετέφερε όπλα.

Το κτύπημα έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Al-Bukamel, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Ιράκ-Συρίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για το κτύπημα, αν και το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήθηκε από την Αεροπορία του Ισραήλ.

Το Ιράν είναι γνωστό ότι προμηθεύει με όπλα τόσο την Χεζμπολάχ, όσο και την Χαμάς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει έχει ενεργό ρόλο στη διαμάχη της Χαμάς με το Ισραήλ.


Ωστόσο πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν έστειλε μήνυμα προς το Ισραήλ, λέγοντας ότι αν επιτεθεί στρατιωτικά στη Γάζα, τότε είναι πιθανό να επέμβει.

Παράλληλα τις τελευταίες ώρες το Ιράν έχει μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό στα σύνορα με το Ιράκ, ενώ χιλιάδες Σιίτες Ιρακινοί στρατιώτες ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις