Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Έτσι φέρνουν φτώχεια στα σπίτια μας! Συγκλονίζει η ομιλία βουλευτή – ΒΙΝΤΕΟ - «Η πιο τρελή πολιτική που έχουν υιοθετήσει ποτέ οι κυβερνήσεις»

 


Σε μια σχετικά πρόσφατη ομιλία στο αυστραλιανό κοινοβούλιο, ο Αυστραλός γερουσιαστής Ματ Κάναβαν αναφέρθηκε στις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες της ατζέντας για το κλίμα μηδενικών εκπομπών, την οποία επιβάλλουν σταδιακά σε όλες τις περιοχές του δυτικού κόσμου, ΄φέρνοντας φτώχια και από-ανάπτυξη

Την αποκάλεσε ευθαρσώς «την πιο τρελή πολιτική που έχουν υιοθετήσει ποτέ οι κυβερνήσεις» και ανέφερε την αδυναμία να τα βγάλουν πέρα ​​χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Στο ΕΛ είχατε διαβάσει για τον  Serge Latouche , καθηγητή οικονομικών και κοινωνικών επιστημών και ένας από τους κύριους θεωρητικούς του κινήματος της Από-Ανάπτυξης! Όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα, βάσει των θεωριών του, θα είναι η απαρχή της νέας οικονομίας των κοινοτήτων και του λιτού βίου (ΕΔΩ η τριλογία του Λιακόπουλου που τα εξηγεί όλα)!

Πλέον και πολιτικοί αναφέρονται σε αυτή την πραγματικότητα που θέλουν να φέρουν!!!

“Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο παραγωγής, ανάπτυξης και ταξιδιού μέσα σε μια γενιά. Το έτος 2050, όταν στοχεύουν σε καθαρές μηδενικές εκπομπές, είναι μόλις 27 χρόνια μακριά”, δήλωσε ο Canavan.

«Αυτή είναι η πιο τρελή πολιτική που υιοθέτησαν ποτέ οι κυβερνήσεις.. Πώς πρόκειται να καλλιεργήσουμε τρόφιμα για τον μισό πληθυσμό της γης, εάν έχουμε “καθαρό μηδέν” και, δεν  έχουμε φυσικό αέριο.

Χωρίς ορυκτά καύσιμα δεν θα μπορούμε να πάμε πουθενά. Χωρίς ορυκτά καύσιμα πολλοί άνθρωποι δεν θα έχουν δουλειές. Αυτή είναι η πιο τρελή πολιτική  την οποία έχουν υιοθετήσει ποτέ οποιεσδήποτε κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο Αυστραλός Βουλευτής!

Δείτε το βίντεο:

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στο ΕΛ είχατε διαβάσει για το διεθνιστικό συνέδριο ChangeNOW, το οποίο συγκεντρώνει ανθρώπους από πολύ διαφορετικά (κάποιοι θα έλεγαν, φαινομενικά ριζικά αντίθετα) υπόβαθρα: Από «ταπεινούς» ακτιβιστές έως μεγάλες εταιρείες! Η πυραμίδα διακυβέρνησης του πλανήτη άλλωστε είναι έχει διάφορα επίπεδα, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα!!!

Στο φετινό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα στο Παρίσι, την προσοχή έκλεψε μια μεγάλη συνεδρία για την «αποανάπτυξη» – την θεωρία ότι πρέπει σκόπιμα να συρρικνώσουμε την οικονομία μας για να σταματήσουμε την υπερεκμετάλλευση του πλανήτη, να απομακρυνθούμε από την αύξηση του ΑΕΠ και να εστιάσουμε, όπως διατείνονται, στον πλανήτη και στην ευημερία των ανθρώπων.

Εκεί λοιπόν είχε μιλήσει η Sandrine Dixson-Declève, η συμπρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης και όπως δήλωσε οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται για την αλλαγή που θα έρθει, δηλαδή την από-ανάπτυξη, καθώς «ο καπιταλισμός δεν τραβάει» (ΕΔΩ).

Σε αυτή την συνεδρίαση μίλησε και ο Philippe Zaouati είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Mirova/Natixis, ενός διαχειριστή επενδύσεων αφοσιωμένου στην βιώσιμη επένδυση στα πλαίσια της Ατζέντας 2030, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην από-ανάπτυξη!

 Όπως τόνισε… γελώντας:

«Πρέπει επειγόντως να διαλύσουμε το χρηματοοικονομικό (σ.σ. Για την από-ανάπτυξη)!

Το ίδιο το σύστημα, από την φύση του, συνδέεται με την ανάπτυξη. Τα χρηματοοικονομικά συνδέονται με την ανάπτυξη.

Οι παράγοντες της αγοράς είναι προσανατολισµένοι στην ανάπτυξη. Τι κάνουμε; Εννοώ πρέπει να αλλάξουμε εντελώς, να διαλύσουμε την χρηματοδότηση και να χρησιμοποιήσουμε κάτι άλλο;

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι το σημερινό καύσιμο όλης της οικονομίας. Επομένως πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε (σ.σ. Σε διαφορετική κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της από-ανάπτυξης! Προτείνει να μην διαλυθεί μονομιάς η οικονομία αλλά η χρηματοδότηση να στραφεί στον στόχο της από-ανάπτυξης και όχι της ανάπτυξης. Το όποιο κραχ θα είναι τεχνητό και θα χρησιμεύσει ως πρόσχημα για… δράση και ενδεχομένως αλλαγή πολιτεύματος –  ΕΔΩ όλο το σχέδιο). Πρέπει να χρησιμοποιείς την δύναμη των ανθρώπων με τους οποίους πολεμάς. Πιστεύω ότι  αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε με τα “χρηματοοικονομικά”».

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις