Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Καντίροφ για πεμπτοφαλαγγίτες στη Ρωσία: «Πυροβολήστε τους στο κεφάλι» - Στον απόηχο των Κυριακάτικων επεισοδίων που κατά τη Μόσχα υποκινήθηκαν από «ξένα κέντρα».


 Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές για να αποτραπούν αναταραχές παρόμοιες με την αντι-ισραηλινή εξέγερση της Κυριακής στο γειτονικό Νταγκεστάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ο Καντίροφ έδωσε εντολή στις δυνάμεις που υπάγονται στο ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών να συλλάβουν όποιον βγει στους δρόμους και προκαλέσει επεισόδια στη Δημοκρατία της Τσετσενίας.

«Διαφορετικά, κάντε τρεις προειδοποιητικές βολές στον αέρα και εάν το άτομο δεν υπακούσει τότε πυροβολήστε το στο μέτωπο. Δεν θα το ξανακάνει», διέταξε ο Τσετσένος ηγέτης.

Στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram, ο Καντίροφ προειδοποίησε ότι τυχόν δημόσιες συγκεντρώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς θα «κατασταλούν δίχως δεύτερη σκέψη».

«Δεν πρέπει να πάμε μαζί με τους εχθρούς της Ρωσίας και να υπονομεύσουμε την κατάσταση εκ των έσωΠρέπει πάνω από όλα να διατηρήσουμε την τάξη στη γη μας».

Σε άλλο σημείο ο Καντίροφ επανέλαβε τους ισχυρισμούς άλλων Ρώσων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας για τον ξεσηκωμό των μουσουλμανικών πληθυσμών του Νταγκεστάν «τους εχθρούς της Ρωσίας στο εξωτερικό»δηλαδή τη Δύση.

(απεμπε-EPA-Sputnik pool)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις