Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Νέοι ισχυρισμοί και διαγράμματα του Ισραήλ - Το επίμαχο βίντεο για την επίθεση στη Γάζα


Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα διαγράμματα έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή Αεροπορία τα οποία υποστηρίζουν ότι η έκρηξη που προκλήθηκε χθες στο νοσοκομείο στη Γάζα προερχόταν από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός επισημαίνει  ότι 450 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ προσγειώθηκαν τελικά στο έδαφος της Γάζας, από τότε που ξεκίνησε η πρόσφατη σύγκρουση.

Τώρα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία λέει ότι οι αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα αυξάνονται.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο twitter, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επισημαίνει ότι η Χαμάς «χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται από σημεία δίπλα σε κτίρια με άμαχο πληθυσμό «όπως νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτίρια και ξενοδοχεία.

Τα tweets της ισραηλινής αεροπορίας

Χθες, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ, οι οποίες έπεσαν στο κενό και προσγειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες και να διακινδυνεύει τη ζωή των πολιτών της Γάζας για να προστατεύσει τις επιθέσεις της.


Οι τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως κατά ισραηλινών πολιτών. Αυτές οι ρουκέτες προκαλούν επίσης ζημιές σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτές οι εκτοξεύσεις ρουκετών πραγματοποιούνται από περιοχές που γειτνιάζουν με κτίρια και συγκροτήματα πολιτών, όπως νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτίρια και ξενοδοχεία.

Να σημειωθεί πως από την αρχική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, η Χαμάς χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, εκτοξεύει τακτικά καταιγισμούς ρουκετών και χρησιμοποιεί συγκροτήματα αμάχων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το νέο επίμαχο βίντεο

Την ίδια ώρα στον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ ανέβηκε ένα βίντεο που υποστηρίζουν ότι δείχνει την ρουκέτα να εκτοξεύεται από τη Γάζα.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο αλλά και ένα ηχητικό προς ενίσχυση του ισχυρισμού του ότι η ρουκέτα που προκάλεσε χθες μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας είχε εκτοξευτεί από Γάζα και συγκεκριμένα την ισλαμική τζιχάντ. Λίγο αργότερα στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λίγη ώρα αφότου αφίχθη στο Ισραήλ υποστήριξε ότι φαίνεται πως η «άλλη πλευρά» φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Η στάση της Παλαιστίνης

Η Παλαιστίνη κατηγορεί από χθες το Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο που προκάλεσε το θάνατο 500 ατόμων και το Ισραήλ κατονόμαζε στην ανακοίνωσή το Παλαιστινιακό Υπ. Υγείας.

Όπως είναι αυτονόητο ηγέτες από όλο τον κόσμο ζητούν από χθες διερεύνηση αυτής της φρικτής επίθεσης.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτό είναι ηχητικό του Ισραήλ με το οποίο κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο 

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από υποκλαπείσες συνομιλίες έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ ως ακόμη μία απόδειξη πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν είχαν καμία ανάμειξη στην έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Το ηχητικό φέρεται να καταγράφει δύο μαχητές της Χαμάς να συζητούν για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, η οποία, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, σκότωσε τουλάχιστον 500 άτομα. Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως το ηχητικό ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι δεν πυροδότησε το ίδιο τον πύραυλο που κατέστρεψε το νοσοκομείο και πως, αντίθετα, εκτοξεύτηκε λανθασμένα από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι στενά συνδεδεμένη με τη Χαμάς. Έχει ωστόσο αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη -ενώ η Χαμάς και ορισμένα παρακλάδια της έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, το IDF έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο αναφορικά με την επίθεση στο νοσοκομείο, επιμένοντας πως δεν ευθύνεται για την τραγωδία. Το βίντεο δείχνει εικόνες από τους κρατήρες που προκαλούν πύραυλοι της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και σημειώνουν από το IDF ότι τέτοιος κρατήρας δεν υπήρξε στο νοσοκομείο μετά το χτύπημα το βράδυ της Τρίτης.

Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του IDF στο Τελ Αβίβ, η εξέταση των εικόνων από ψηλά αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ρουκέτα που έφτασε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου από κοντά, γι’ αυτό και δεν δημιούργησε κάποιον κρατήρα στην περιοχή, όπως συμβαίνει με τους πυραύλους που το Ισραήλ όντως εκτοξεύει κατά στόχων της Χαμάς. Επιπλέον, θα είχαν πληγεί και γειτονικά κτίρια, κάτι που δεν συνέβη, τονίστηκε.

Προστίθεται ότι, με το που αντιλήφθηκαν οι ισλαμιστές της Χαμάς ότι βλήμα της Ισλαμικής Τζιχάντ έπληξε το νοσοκομείο τους, έσπευσαν να αρχίσουν ένα κύμα προπαγάνδας πως επρόκειτο δήθεν για ισραηλινό πλήγμα, χωρίς πάντως να παρουσιάσουν κάποια στοιχεία γι’ αυτό.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε στην ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων στα αγγλικά ο ναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που επιβεβαιώνουν ότι συνέβη αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τη Γάζα, η οποία έφτασε στον χώρο του νοσοκομείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις