Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

«Ο αιμοδιψής βρικόλακας Νετανιάχου, ο δολοφόνος Μπάιντεν», γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες


 Η Τουρκία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος για τους νεκρούς της Γάζας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις αφού έκανε λόγο για εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ. «Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων σε ασφαλείς ζώνες, σε νοσοκομεία και σε τεμένη συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Με τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας, τα εγκλήματα πέρασαν σε άλλη διάσταση και φτάνουν σε επίπεδο γενοκτονίας των Παλαιστινίων», είπε ο Ερντογάν.

Σε αντίστοιχο κλίμα είναι και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ που καταφέρθηκε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισρήλ και επέκρινε με σφοδρότητα την Ουάσιγκτον για την επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης.

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, ο Τζo Μπάιντεν υιοθέτησε στάση που δικαιολογεί αυτό που έγινε στη Γάζα. Το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνει δολοφονίες παιδιών, τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικά τα πρωτοσέλιδα, ιδιαίτερα του φιλοκυβερνητικό αλλά και του αντιπολιτευόμενου Τύπου.

Η κεμαλική εφημερίδα της αντιπολίτευση, Sozku δείχνει τον Νετανιάχου αιματοβαμμένο και έχει τον τίτλο «Ο αιμοδιψής βρικόλακας».

«Χωρίς καμία προσπάθεια να θολώσουν τις φωτογραφίες», όπως τόνισε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης, η Χουριέτ, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας, έχει τίτλο: «Πέθανε η ανθρωπότητα» σε αυτό το νοσοκομείο και δείχνει νεκρά παιδιά. Στο ίδιο κλίμα οι εφημερίδες Ακσάμ και Σαμπάχ. «Εναγκαλισμός με αιματοβαμμένα χέρια» είναι το σχόλιο δείχνοντας την υποδοχή του Τζο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου χθες στο Ισραήλ.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της Γενί Σαφάκ «Ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος», που αναφέρεται στον Τζο Μπάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις