Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Καταστροφική για το Λίβανο η είσοδος της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση της Γάζας», λέει ο Νετανιάχου


 «Αυτή είναι μια μάχη του δυτικού πολιτισμού με τον άξονα του κακού με επικεφαλής το Ιράν που θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή στον Μεσαίωνα»

Οπρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με «ασύλληπτο» μέγεθος, που θα προκαλέσουν «καταστροφή» στο Λίβανο.

Σε ένα επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Νετανιάχου σε άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ο ίδιος τόνισε: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας».

Ο πόλεμος αυτός άρχισε μετά από μία καταστροφική συνοριακή επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ είναι ζήτημα “ζωής ή θανάτου” για το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σούνακ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε ότι «Αυτή είναι μια μάχη του δυτικού πολιτισμού, η μάχη του ελεύθερου κόσμου, η μάχη για το μέλλον. Εδώ έχουμε δύο δυνάμεις. Ο ένας είναι ο άξονας του κακού, με επικεφαλής το Ιράν μέσω της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και άλλων, που θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή στον Μεσαίωνα, σε μια εποχή δουλείας και πολέμου, σκλαβιάς και αφανισμού.»

Πρόσθεσε δε ότι «Και οι άλλες δυνάμεις –οι δυνάμεις της προόδου και της ανθρωπότητας– που θέλουν να ωθήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν κόσμο ειρήνης και ευημερίας. Βρισκόμαστε στο κατώφλι της επέκτασης αυτής της ειρήνης – και η καταστροφή αυτής της κίνησης ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η ενέργεια.

Πρέπει να αντισταθούμε και να κερδίσουμε. Πάνω από όλα πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να απελευθερώσουμε τους ομήρους», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς, προσθέτοντας ότι αν και θα υπάρξουν «σκαμπανεβάσματα», ο λαός του Ισραήλ δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις