Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Κίσιγνκερ για Γερμανία/Ευρώπη: Αφήσατε πολλούς ξένους να περάσουν τα σύνορα

 


Παρέμβαση με αφορμή την σύγκρουση ισραήλ-Χαμάς

«Η επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ που γιορτάζεται στους δρόμους του Βερολίνου δείχνει ότι η Γερμανία έχει αφήσει πάρα πολλούς ξένους να εισέλθουν στην χώρα», σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

«Ήταν σοβαρό λάθος να επιτρέψουμε σε τόσους πολλούς ανθρώπους με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία και έννοιες να μπουν εντός συνόρων, γιατί δημιουργούν μια ομάδα πίεσης σε κάθε χώρα που το κάνει αυτό», είπε ο 100χρονος διεθνιστής πρώην Αμερικανός διπλωμάτης σε συνέντευξή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Axel Springer Mathias Döpfner για την γερμανική Welt TV.

Ο γερμανικής καταγωγής Κίσινγκερ – ο οποίος έγινε ο αρχιτέκτονας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ – είπε ότι ήταν «οδυνηρό», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το να βλέπουν Άραβες στο Βερολίνο να γιορτάζουν την επίθεση στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Πρέπει να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δυνατοτήτων (της Χαμάς) προκειμένου να μην επαναλάβει τέτοιες πράξεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Χαμάς θα πρέπει ν’ αποκλειστεί από οποιονδήποτε πολιτικό ρόλο και το Ισραήλ να «επανεδραιώσει την εθνική κυριαρχία του» στην περιοχή.

Ερωτώμενος σχετικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Κίσινγκερ επισήμανε ότι θα πρέπει «να καταστήσει σαφές στις χώρες που σχεδιάζουν να εμπλακούν στην σύγκρουση πως θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», καθώς ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη.

Ειδικά για τη Γερμανία, ανέφερε ότι «θα πρέπει να δώσει την άνευ όρων πολιτική στήριξή της στο Ισραήλ – εν ανάγκη και στρατιωτική».


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις