Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Πούτιν: οι τηλεφωνικές κλήσεις σε ηγέτες της Μέσης Ανατολής

 


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διεξήγαγε χτες τηλεφωνικές συνομιλίες με αρκετούς κρίσιμους ηγέτες ανατολικών χωρών. Μετά τις πρόσφατες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τον διπλωματικό σύμβουλο του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, ο Πούτιν προγραμματίζει τηλεφωνικές επαφές και με άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά για συνομιλία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο αλ-Σίσι, τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αυτές οι επαφές αποτελούν σημαντικό βήμα στη διεθνή διπλωματία, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή και η εξέλιξη των γεωπολιτικών γεγονότων απαιτούν συνεχείς διαβουλεύσεις.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, συζήτησε τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα και της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Τουρκία, ενώ είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση, έχει επίσης ανακοινώσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, η οποία, ωστόσο, παραμένει στην Αίγυπτο λόγω του κλεισίματος των συνόρων.


Πηγή: Enternow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις