Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Τουρκία: Την πάντρεψαν έξι χρόνων – Βαριές ποινές φυλάκισης για γονείς και «σύζυγο»


 Η συγκλονιστική  ιστορία ενός κοριτσιού που σήμερα είναι 25 ετών, έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή στην Τουρκία. Η υπόθεση ήρθε στο φως,  με τη δημοσίευση της μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος των γονιών και του συζύγου της.

Η ιστορία της Χ.Κ.Γκ. (κυκλοφόρησαν μόνο τα αρχικά της), που είναι τώρα 25 ετών, είδε το φως της δημοσιότητας  στα τέλη του 2022, όταν μια δημοσιογράφος δημοσίευσε αποσπάσματα από τη μήνυσή της κατά των γονιών και του συζύγου της.

Τώρα 25 ετών και χωρισμένη, η κοπέλα είπε ότι ο πατέρας και η μητέρα της, την είχαν «παντρέψει» σε ηλικία έξι ετών με τον Kadir İstekli, έναν από τους οπαδούς της κοινότητας İsmailağa. Είπε επίσης  έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά σε όλη της την παιδική ηλικία.

Ως αποτέλεσμα της δημόσιας αντίδρασης, οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα του θύματος, ο οποίος κατείχε εξέχουσα θέση σε μια μουσουλμανική αδελφότητα. Εντάλματα εκδόθηκαν και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι οποίοι παρέμειναν ελεύθεροι μέχρι να αποκαλυφθεί η υπόθεση. Η ιστορία ιστορία της Χ.Κ.Γκ έχει επίσης αποκαλύψει τα προνόμια που απολαμβάνουν  οι μουσουλμανικές αδελφότητες κατά τη διάρκεια της συντηρητικής ισλαμικής διακυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα, τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη καθώς οι γονείς και το άτομο που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο σύζυγός της καταδικάστηκαν σε σημαντική ποινή φυλάκισης από 16 έως 30 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ.

Τις «παρανομίες» των θρησκευτικών αδελφοτήτων κατήγγειλαν οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και έδωσαν το παρών στη δίκη.

Αυτή η υπόθεση ρίχνει φως στη φρικιαστική πραγματικότητα των γάμων παιδιών και στις συνέπειες που επιφέρουν σε αθώες ψυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις