Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ξεσηκώθηκαν οι ομογενείς: Υποτιμούν τον ελληνικό πολιτισμό! Έντονες αντιδράσεις για την σειρά ''Krapopolis'' που προβάλλεται από το ''Fox''


Μια σειρά που έχει ως κεντρικό θέμα την Αρχαία Ελλάδα

Πρόκειται για μια σειρά που έχει κεντρικό θέμα την Αρχαία Ελλάδα, ωστόσο, παρουσιάζει με υποτιμητικό τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό. Η σειρά «Krapopolis» αναφέρεται σε μια ελαττωματική οικογένεια ανθρώπων, θεών και τεράτων που προσπαθούν να διοικήσουν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου χωρίς να σκοτωθούν μεταξύ τους. Το «Krapopolis» δημιουργήθηκε από τον Νταν Χάρμον για την Fox Broadcasting Company. 

Την δυσαρέσκειά του για την σειρά εξέφρασε ο Σάββας Τσιβίκος πρόεδρος της AHEPA της μεγαλύτερης οργάνωσης ελληνοαμερικανών αδελφοτήτων. Έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή στον Ζεν Γκερίν, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της «Fox Entertainment», μέσσα από την οποία ζήτησε από το κανάλι να σταματήσει την παραγωγή της σειράς λέγοντας ότι είναι «υποτιμητική για τη συμβολή που προσέφεραν στον δυτικό πολιτισμό οι αρχαίοι Έλληνες».

Παράλληλα ζήτησε συνάντηση με τους παραγωγούς της σειράς «για να συζητήσουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η σατιρική απεικόνιση των αρχαιοελληνικών μας ριζών είναι προσβλητική».

«Αυτή η σειρά επιτίθεται στην 5000χρονη ιστορία μας και υποτιμά το τι σημαίνει να είσαι καλός πολίτης. Μπορεί να φαίνεται χιουμοριστική σε κάποιους, αλλά σίγουρα δεν είναι οι αξίες, η ιστορία, η κληρονομιά με την οποία θα έπρεπε να είναι διαπιστευμένη η αρχαία Ελλάδα», αναφέρει στην επιστολή του.

 Πρόκειται για μια σειρά που έχει κεντρικό θέμα την Αρχαία Ελλάδα, ωστόσο, παρουσιάζει με υποτιμητικό τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό. Η σειρά «Krapopolis» αναφέρεται σε μια ελαττωματική οικογένεια ανθρώπων, θεών και τεράτων που προσπαθούν να διοικήσουν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου χωρίς να σκοτωθούν μεταξύ τους. Το «Krapopolis» δημιουργήθηκε από τον Νταν Χάρμον για την Fox Broadcasting Company.Πρόκειται για μια σειρά που έχει κεντρικό θέμα την Αρχαία Ελλάδα, ωστόσο, παρουσιάζει με υποτιμητικό τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό. Η σειρά «Krapopolis» αναφέρεται σε μια ελαττωματική οικογένεια ανθρώπων, θεών και τεράτων που προσπαθούν να διοικήσουν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου χωρίς να σκοτωθούν μεταξύ τους. Το «Krapopolis» δημιουργήθηκε από τον Νταν Χάρμον για την Fox Broadcasting Company. Μια σειρά που έχει ως κεντρικό θέμα την Αρχαία Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις