Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Τουρκία: «Η κατάρριψη του UCAV στη Συρία οφειλόταν σε διαφορετικές τεχνικές εκτιμήσεις – Δεν σταματάνε οι επιχειρήσεις»

Η Τουρκία δήλωσε σήμερα πως έχασε ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος της στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον Κούρδων μαχητών

 στη βορειοανατολική Συρία λόγω «διαφορετικών τεχνικών εκτιμήσεων» με τρίτα μέρη στο έδαφος, προσθέτοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να πλήττει στόχους μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ.

Ένα αμερικανικό μαχητικό F-16 κατέρριψε χθες, Πέμπτη, έναν οπλισμένο τουρκικό UCAV τύπου Anka-S που επιχειρούσε κοντά στους στρατιώτες τους στη Συρία, ανέφερε το Πεντάγωνο. Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον καταρρίπτει αεροσκάφος της Τουρκίας, συμμάχου της στο ΝΑΤΟ.

Σε μια ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να μνημονεύει συγκεκριμένη χώρα, ανέφερε πως εργάζεται με τα εμπλεκόμενα μέρη στο έδαφος προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία μη μαχητικών μηχανισμών στο έδαφος. Πρόσθεσε πως η κατάρριψη του drone της δεν επηρέασε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία προσπάθησε να «καλύψει» το γεγονός, ανακοινώνοντας ότι το οπλισμένο drone δεν ανήκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Τουρκία σημειώνει πως δεν επηρεάστηκαν οι επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων από την κατάρριψη του UCAV. Σήμερα ανακοίνωσε πως «εξουδετέρωσε» 26 Κούρδους αντάρτες στη βόρεια Συρία στη διάρκεια της νύκτας, σε αντίποινα για μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικής βάσης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις